Πολιτική

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον νέο καγκελάριο της Αυστρίας Κρίστιαν Στόκερ

«Με έναν καγκελάριο του ΕΛΚ στο τιμόνι, η Αυστρία παραμένει μία ισχυρή και εποικοδομητική φωνή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» υπογραμμίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συγχαρητήρια στον Κρίστιαν Στόκερ, τον ηγέτη του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) στην Αυστρία, ο οποίος ορκίστηκε Καγκελάριος, έδωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) την Καθαρά Δευτέρα (03.03.2025).

Στο συγχαρητήριο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει, επίσης, ότι ο Κρίστιαν Στόκερ κατάφερε να καθοδηγήσει την Αυστρία στη σταθερότητα και να απομονώσει τα άκρα, σχηματίζοντας κυβέρνηση συνεργασίας.

«Συγχαρητήρια στον Κρίστιαν Στόκερ για την επιτυχή καθοδήγηση της Αυστρίας προς τη σταθερότητα, απομονώνοντας τα άκρα και σχηματίζοντας κυβέρνηση. Με έναν καγκελάριο του ΕΛΚ στο τιμόνι, η Αυστρία παραμένει μια ισχυρή και εποικοδομητική φωνή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

 

Η τελετή της ορκωμοσίας του Κρίστιαν Στόκερ έγινε υπό την παρουσία του Προέδρου της Αυστρίας, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

 

Το ÖVP αναλαμβάνει τα Υπουργεία Εσωτερικών και Άμυνας, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες τα Υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης. Το Φιλελεύθερο Κόμμα «Neos» αναλαμβάνει το Υπουργείο Εξωτερικών.

 

Ο Κρίστιαν Στόκερ ηγείται της πρώτης τρικομματικής κυβέρνησης στην Αυστρία από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ το ακροδεξιό «Κόμμα της Ελευθερίας» βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: 11 μηνύσεις για παράνομα γραφεία διαιτολόγων – διατροφολόγων, εξετάζονται άλλες 36 αναφορές
«Την προηγούμενη εβδομάδα κατατέθηκαν από το Σύλλογο 11 μηνύσεις, 2 για παράνομα γραφεία και 9 για παράνομη άσκηση επαγγέλματος μέσω social media» έγραψε ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης
Παύλος Μαρινάκης: Μπορούμε να καταφέρουμε την αυτοδυναμία, στις εκλογές οι πολίτες συγκρίνουν πραγματικές, χειροπιαστές εναλλακτικές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τοποθετείται για την εξωτερική πολιτική, τις διεθνείς συμμαχίες της Ελλάδας, τη δημοσιονομική στρατηγική και τα μέτρα κατά της ακρίβειας και τη νοοτροπία της νέας γενιάς στην πολιτική
Ο Παύλος Μαρινάκης
ΕΛΑΣ: Πληθωρισμός 5% και νέο μέτωπο για την ακρίβεια – Ζητά μείωση φόρων και πλαφόν στα κέρδη για τα καύσιμα
Με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Σεπτέμβριο, η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη επαναφέρει την πρόταση για ελέγχους στην αγορά, περιορισμό των περιθωρίων κέρδους και μειώσεις φόρων σε καύσιμα και βασικά αγαθά
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Ο Κωνσταντόπουλος του ΠΑΣΟΚ διαψεύδει ότι εξύβρισε και κινήθηκε απειλητικά κατά της Παπαδοπούλου της ΕΛΑΣ – Προαναγγέλλει μηνύσεις
Ο επικεφαλής Αυτοοργάνωσης της Χαριλάου Τρικούπη απορρίπτει τους ισχυρισμούς της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Τσίπρα - «Δεν συμβαδίζει ο πολιτικός διάλογος με τη συκοφαντία»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου