Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Συλλήψεις και τραυματίες στα επεισόδια έξω από το σπίτι βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη

Συλλήψεις και τραυματίες στα επεισόδια έξω από το σπίτι βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη

Έξι συλλήψεις έκανε η αστυνομία μετά τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Πέμπτης (24.01.2019) έξω από το σπίτι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυς Σκούφα στην Κατερίνη.

Πρόκειται για το περιστατικό στο οποίο αναφέρθηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών. Σε δηλώσεις της, η κα Σκούφα έκανε λόγο για επεισόδια από 30 τραμπούκους ακροδεξιούς.

Τα επεισόδια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σημειώθηκαν όταν ομάδα διαδηλωτών κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών επιχείρησε να φτάσει στο σπίτι της Μπέττυς Σκούφα, της βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν πέταξαν αντικείμενα στους αστυνομικούς που είχαν αποκλείσει την πρόσβαση και είχαν δημιουργήσει φραγμό, ξέσπασαν συμπλοκές.

Κατά την αστυνομία, από τις συμπλοκές αυτές τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Η Αστυνομία προσήγαγε συνολικά 11 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν τα έξι, ενώ οι υπόλοιποι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε κάτι εις βάρος τους.

Μετά το επεισόδιο διαδηλωτές κινήθηκαν με πορεία προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνης όπου αφού φώναξαν συνθήματα αποχώρησαν χωρίς να σημειωθεί περαιτέρω ένταση.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, η Μπέττυ Σκούφα είπε πως 30 τραμπούκοι ακροδεξιοί προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδια έξω από το σπίτι της ίδιας κι άλλων του βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του Αστέριου Καστόρη και του Χαρίλαου Τζαμακλή.

«Μαζεύτηκαν διότι υπήρχε προσκλητήριο με συγκεκριμένη αφίσα, η οποία καλούσε για κατάληψη στα σπίτια των βουλευτών», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις