Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Συλλυπητήρια από Μητσοτάκη και πολιτικούς αρχηγούς για τον χαμό του πυροσβέστη στον Έβρο

Συλλυπητήρια από Μητσοτάκη και πολιτικούς αρχηγούς για τον χαμό του πυροσβέστη στον Έβρο

Την ζωή του ενώ συμμετείχε σε προσπάθειες απεγκλωβισμού μαθητών σε σχολείο της περιοχής Απαλού Εβρου έχασε ένας πυροσβέστης συγκλονίζοντας με την αυτοθυσία του. 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια εν ώρα καθήκοντος, του αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου τονίζοντας ότι η Πολιτεία θα είναι στο πλευρό της οικογένειάς του.

Click4more: Εδώ πνίγηκε ο 46χρονος πυροσβέστης – Εικόνες από το σημείο της τραγωδίας (video)

Η ανάρτηση του κ .Μητσοτάκη στο Twitter αναφέρει:

«Η απώλεια του πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να βοηθήσει μαθητές που κινδύνευαν, μας γεμίζει θλίψη. Η σκέψη όλων είναι με την οικογένειά του, συμπαραστάτης της οποίας θα βρεθεί η Πολιτεία. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Τσίπρας: «Η αφοσίωσή του στο καθήκον, μας συγκλονίζει»

Την θλίψη του για τον χαμό του πυροσβέστη εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας πως η αφοσίωσή του στο καθήκον μας συγκλονίζει.

«Ο Αρχιπυροσβέστης Ιωάννης Ζαφειρόπουλος έχασε τη ζωή του ενώ επιχειρούσε να διασώσει μικρούς μαθητές από τις πλημμύρες στον Έβρο. Η αφοσίωσή του στο καθήκον, μας συγκλονίζει. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους & τους συναδέλφους του», έγραψε στο twitter. 

 

Γεννηματά: «Εχασε τη ζωή του για να σώσει τα παιδιά»

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννήματα σε ανάρτησή της στο Facebook ανέφερε πως ο πυροσβέστης έχασε τη ζωή του για να σώσει τα παιδιά. «Θρηνούμε την απώλεια του Αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου, που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει παιδιά. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του και το Πυροσβεστικό Σώμα», έγραψε η κ.Γεννηματά.

ΚΚΕ: Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του

Την λύπη του για τον χαμό του πυροσβέστη εξέφρασε και η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ αναφέροντας πως ο θάνατος του είναι συνέχεια στον μακάβριο κατάλογο των θυμάτων από την έλλειψη των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργω

«Η Επιτροπή του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφάλειας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του πυροσβέστη, για τον άδικο θάνατό του στην περιοχή του Απαλού Έβρου. 

Ο άτυχος πυροσβέστης επιχειρούσε μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του να πλησιάσει με ένα πυροσβεστικό όχημα τύπου Unimog στον χώρο νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου της περιοχής, όπου είχαν εγκλωβιστεί λόγω της βροχόπτωσης 21 νήπια και 100 μαθητές, καθώς και οι εκπαιδευτικοί τους.

Το οδόστρωμα, όμως, από όπου επιχειρούσαν να προσεγγίσουν υπέστη καθίζηση από τα νερά χειμάρρου που δημιουργήθηκε εξ αιτίας της βροχόπτωσης. Κατά την διάρκεια της προσπάθειάς του ο πυροσβέστης και οδηγός του οχήματος να περισυλλέξει τον ατομικό του εξοπλισμό, παρασύρθηκε από τα νερά του χειμάρρου συνέπεια της ολικής υποχώρησης του οδοστρώματος.

Ο  άδικος θάνατος του πυροσβέστη είναι η συνέχεια στον μακάβριο κατάλογο των θυμάτων από την έλλειψη των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων και στην περιοχή του Νομού Έβρου», αναφέρει το ΚΚΕ. 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις