Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Συλλυπητήριο μήνυμα του υπουργείου Εξωτερικών για την δολοφονία του Σίνζο Άμπε

Συλλυπητήριο μήνυμα του υπουργείου Εξωτερικών για την δολοφονία του Σίνζο Άμπε

 Την βαθιά του θλίψη για τον άνανδρο  θάνατο του 67χρονου Ιάπωνα πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, εκφράζει με ανακοίνωση του το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Είμαστε βαθύτατα θλιμμένοι και σοκαρισμένοι από τον τραγικό θάνατο του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο ‘Αμπε, μιας από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες της Ιαπωνίας και ενός σπουδαίου πολιτικού άνδρα», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter. «Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στο λαό και την κυβέρνηση της Ιαπωνίας σε αυτή τη θλιβερή στιγμή», καταλήγει το υπουργείο Εξωτερικών.

Η δολοφονία του Ιάπωνα πρώην πρωθυπουργού έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ με τους ηγέτες δεκάδων χωρών να στέλνουν συλλυπητήρια μηνύματα προς την οικογένεια του Σίνζο Άμπε αλλά και  συμπαράστασης προς τον λαό της Ιαπωνίας. Μεταξύ των χωρών που έχουν δηλώσει το σοκ αλλά και τον αποτροπιασμό τους είναι οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ρωσία, η Γαλλία , η Γερμανία, η Ιταλία, η Ινδία, η Αυστραλία, οι Φιλιππίνες, η Μαλαισία, η Ταιβάν αλλά και το ΝΑΤΟ.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις