Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας: Διαφώνησαν με το «καλημέρα» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Πηγές ΚΟ ΝΔ για εξεταστική: Να ανταποκριθεί ο Αλέξης Τσίπρας στον θεσμικό του ρόλο

Σε υψηλούς τόνους και παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής η συζήτηση για την κύρωση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας.

Η συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα – Γαλλία κάνει λόγο για την εγκαθίδρυση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια και την προμήθεια των φρεγατών Belharra.

Με την έναρξη της συνεδρίασης έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον να πάρουν τον λόγο στην σημερινή συνεδρίαση πολλοί βουλευτές ενώ ίσως τοποθετηθεί και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος

Με την έναρξη της συνεδρίασης στην Επιτροπή έπεσαν ήδη οι πρώτες “τορπίλες” διαφωνίας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνεί με την Συμφωνία ζήτησε στην συνεδρίαση της Ολομέλειας που θα διεξαχθεί την Πέμπτη να μην λάβουν τον λόγο μόνο οι  πολιτικοί αρχηγοί και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι όπως προβλέπει ο ΚτΒ για τις Κυρώσεις αλλά να γίνει διευρυμένη συζήτηση όπως είχε γίνει στην συμφωνία των Πρεσπών. Το θέμα βέβαια αυτό, δεν είναι θέμα απόφαση της Επιτροπής αλλά της ΔτΠ όπου θα λάβει την σχετική απόφαση.

Από την άλλη ο εισηγητής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, με την έναρξη της συνεδρίασης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα να φέρουν τις αποδείξεις σε όσα ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνος Σκουρλέτης, περί υποψιών και σκιών μιζών πίσω από αυτή την συμφωνία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις