Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Συμφωνία: Ενθουσιάστηκε με τις ελληνικές προτάσεις ο Ολάντ!

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μπορεί κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης να διαφωνούν αλλά οι προτάσεις Τσίπρα για τη συμφωνία με τους δανειστές φαίνεται πως ικανοποίησαν στο έπακρο τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν έκρυψε ότι αυτό που έφτασε στα χέρια του από την ελληνική κυβέρνηση, δεν έμοιαζε με τα προηγούμενα. Ο Ολάντ χαρακτήρισε τις ελληνικής προτάσεις “σοβαρές και αξιόπιστες”, ένα σημάδι ότι η Αθήνα είναι αποφασισμένη να μείνει στην ευρωζώνη.

Γι’ αυτό και ζήτησε να αρχίσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις, με την… ελπίδα πως αυτή τη φορά θα ολοκληρωθούν.

“Οι Έλληνες δείχνουν αποφασιστικότητα να παραμείνουν στην ευρωζώνη επειδή το πρόγραμμα που παρουσιάζουν είναι σοβαρό και αξιόπιστο, στη συνέχεια επειδή θα το υποβάλουν στο κοινοβούλιο, κάτι που θα δείξει δύναμη, δέσμευση και λέω επίσης θάρρος”, είπε ο Ολάντ.

“Οι συνομιλίες πρέπει τώρα να ξεκινήσουν, πρέπει να επαναληφθούν, αλλά με τη βούληση να ολοκληρωθούν”, πρόσθεσε. “Αυτό είναι το διάβημα της Γαλλίας, να κάνει τα πάντα για να υπάρξει μια καλή συμφωνία, μια συμφωνία η οποία σέβεται τους ευρωπαϊκούς κανόνες, που σέβεται επίσης τους Έλληνες επειδή υπέφεραν εδώ και πολλά χρόνια, και ταυτόχρονα οφείλουν να κατανοήσουν πως οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες”, πρόσθεσε ο Φρανσουά Ολάντ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε