Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Συμφωνία: Η ΝΔ “εξουσιοδοτεί” τον Τσίπρα να τη διαπραγματευτεί!

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

“Συμφωνία τώρα και τα υπόλοιπα μετά” είναι το μήνυμα που στέλνει η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση ενόψει των διαπραγματεύσεων για τη νέα συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10:30 το πρωί στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού η συνεδρίαση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου του κόμματος υπό την προεδρία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι “ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι μέχρι την Κυριακή η χώρα θα πρέπει να έχει συμφωνία που θα την κρατά στο ευρώ και στην Ευρώπη”.

“Η ΝΔ ξεκαθαρίζει προς τον πρωθυπουργό: σου δίνουμε την εξουσιοδότηση να φέρεις συμφωνία. Όχι μόνο εξουσιοδότηση αλλά εντολή για να αποτρέψεις την έξοδο από την Ευρώπη και το Ευρώ. Και για το πως φτάσαμε στην όποια συμφωνία θα μιλήσουμε μετά” σημείωσε ακόμη ο κ. Μεϊμαράκης.

Οι βουλευτές της Ν.Δ που συμμετέχουν στις τέσσερις επιτροπές, από τις οποίες θα περάσουν οι προτάσεις, θα συναντηθούν στη μία και μισή στην αίθουσα 151 της Βουλής και ενδεχομένως το απόγευμα να συνεδριάσει και η κοινοβουλευτική ομάδα.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση επικρατεί καχυποψία για τις προθέσεις του κ.Τσίπρα. Πολλοί εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός φέρνει τις προτάσεις ως νομοσχέδιο με πραγματικό στόχο να αρνηθεί οποία αλλαγή ζητήσουν οι θεσμοί με αιτιολογία ότι έχει την έγκριση της βουλής και ενδεχομένως να πάει σε ρήξη. Στη Συγγρού εξετάζουν πως θα κλείσουν κάθε τέτοια οδό διαφυγής και πως θα διασφαλίσουν ότι ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει την Κυριακή με συμφωνία, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος Grexit.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε