Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Συμφωνία στο Eurogroup της 7ης Απριλίου – Απομένουν μόνο οι λεπτομέρειες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η διαπραγμάτευση έχει προχωρήσει πλέον στη διαμόρφωση του staff level agreement. Ουσιαστικά απομένει η επισφράγιση όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί στο Eurogroup της 7ης Απριλίου, αλλά και μόνο το γεγονός ότι η Ελλάδα θα είναι το βασικό θέμα της διαπραγμάτευσης, αρκεί για να εξαχθεί το συμπέρασμα πως πλέον μιλάμε για συμφωνία σε όλα τα βασικά ζητήματα.

Έτσι και στο θέμα των εργασιακών φαίνεται ότι η Ελλάδα παραχωρεί το θέμα του συνδικαλιστικού νόμου, ο οποίος θα πρέπει τώρα να αλλάξει, μένει ως έχει το όριο των ομαδικών απολύσεων ενώ στα κέρδη της της διαπραγμάτευσης θα πρέπει να μετρηθεί και το θέμα της επέκτασης των συλλογικών συμβάσεων.

Βέβαια στα κέρδη υπάρχει ένας αστερίσκος που λέει ότι οι δανειστές θα ανάψουν το πράσινο φως μετά το τέλος του προγράμματος…

Πριν από λίγο και το Reuters επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του newsit.gr ότι δηλαδή ελλαδα και δανειστές έχουν συμφωνήσει  στα βασικά σημεία της β΄ αξιολόγησης. Ότι δηλαδή η Ελλάδα «κέρδισε» τη μη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αλλά και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μετά τη λήξη του προγράμματος βοήθειας, το 2018.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε