Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Συμφωνία των Πρεσπών: Αυτό είναι το παρασκήνιο της κλήρωσης!

Συμφωνία των Πρεσπών
Φωτογραφία: Eurokinissi

Η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής συνεδριάζει για την Συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο νωρίτερα το παρασκήνιο… οργίαζε για τα μέλη της!

Όπως σας ενημέρωσε σχετικά το newsit.gr, το παρασκήνιο ήταν… καυτό για την συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Συμφωνία των Πρεσπών, η κλήρωση και το παρασκήνιο

Μετά την θύελλα αντιδράσεων, λοιπόν, που προκλήθηκε από την απόφαση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση να ορίσει από μόνος του τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή, Σπύρο Δανέλλη ως μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ο κ. Βούτσης έκανε πίσω.

Έγινε κλήρωση από την οποία προέκυψαν ως μέλη της επιτροπής ο Σπύρος Δανέλλης και ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Σημειώνεται ότι ενδιαφέρον είχε εκδηλώσει και ο Γρηγόρης Ψαριανός αλλά δεν βγήκε από την κληρωτίδα. Επίσης, αξίζει να τονιστεί ότι τόσο ο Σπύρος Δανέλλης όσο και ο Γιώργος Μαυρωτάς, έχουν δηλώσει ότι συμφωνούν με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ποιο είναι όμως το… παρασκήνιο με την κλήρωση;

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή αμφιβολία τα χαρτάκια των κλήρων δίπλωσε ο Μάριος Γεωργιάδης της Ένωσης Κεντρώων ενώ αυτός που διάλεξε τους “τυχερούς” ήταν ο γραμματέας της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τσιάρας.

Βούτσης: Δεν θέλουμε περιορισμό στην διαδικασία

«Ουδείς θέλει οποιονδήποτε περιορισμό στη διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών και συζήτησής της» δήλωσε, μετά το πέρας της Διάσκεψης των Προέδρων, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Βούτσης, «”η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε ότι θα υπάρξουν δύο ημέρες συζήτησης στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, θα ακολουθήσει υποβολή έκθεσης της Επιτροπής και την Τετάρτη και Πέμπτη θα γίνει η συζήτηση στην Ολομέλεια, η οποία θα ξεκινάει στις 10 το πρωί και θα προχωρά όσο χρειαστεί. Θα είναι μια διαδικασία τεσσάρων ημερών και με τρόπο που θα δώσει την ευχέρεια να μιλήσουν όσοι βουλευτές εγγραφούν στον κατάλογο των ομιλητών».

Ειδικά για τη ΔΗΣΥ και το ενδεχόμενο διαγραφής του Θανάση Θεοχαρόπουλου από την ΚΟ, όταν ρωτήθηκε ο κ. Βούτσης απάντησε ότι με τη συμμετοχή του κ. Θεοχαρόπουλου η ΔΗΣΥ δικαούτο 4 βουλευτές στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας. Αν διαγραφεί ο κ. Θεοχαρόπουλος θα δικαιούται τρεις βουλευτές, αλλά όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «θα περιμένει το σύνολο των εξελίξεων στη ΔΗΣΥ…».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις