Πολιτική

Συμφωνία των Πρεσπών: Εξελίξεις! Ολοταχώς για συζήτηση και ψηφοφορία

Πέρασε κατά πλειοψηφία η Συμφωνία των Πρεσπών από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας που συνεδρίασε για δύο μέρες και τώρα... τα σπουδαία! Ξημερώματα η ψηφοφορία στην Βουλή.

Όλα έτοιμα για να έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψηφοφορία η Συμφωνία των Πρεσπών! Κατά πλειοψηφία πέρασε από τη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής το σχέδιο νόμου «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817(1993) και 845(1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών».

Δείτε εδώ όλα όσα έγιναν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής

Συμφωνία των Πρεσπών: Από την Επιτροπή στην Ολομέλεια

Η συζήτηση και επεξεργασία του σχεδίου νόμου ξεκίνησε στις 5 απόγευμα της Δευτέρας, 21 Ιανουαρίου. Στο διάστημα που ακολούθησε μίλησαν 38 βουλευτές και όλοι οι εισηγητές και ειδικοί αγορητές με δικαίωμα δευτερολογίας.

[read4more]

Η Συμφωνία των Πρεσπών εξασφάλισε πλειοψηφία από την Επιτροπή, όπως προέκυψε από τη συζήτηση και τις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής.

Το επόμενο στάδιο είναι η εισαγωγή της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ολομέλεια προκειμένου, αύριο, Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, να ξεκινήσει η συζήτηση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα ολοκληρωθεί μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου προς Παρασκευή 25 Ιανουαρίου.

Με βάση το άρθρο 91 παρ. 6 του Κανονισμού της Βουλής, μετά την επεξεργασία και την εξέταση τoυ νομοσχεδίου, η αρμόδια διαρκής επιτρoπή συντάσσει και υπoβάλλει πρoς στην Ολομέλεια την έκθεσή της.

Στην έκθεση αυτή, θα περιλαμβάνεται η θετική εισήγηση της επιτροπής επί του σχεδίου νόμου για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Διεθνής αντίκτυπος για το ελληνικό age ban στα social media σε παιδιά, χιλιάδες δημοσιεύματα από ΗΠΑ και Βρετανία μέχρι Αυστραλία και Ινδία
Το Politico και το BBC στέκονται και στην επιστολή Μητσοτάκη προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για καθιέρωση ευρωπαϊκής ηλικίας ψηφιακής ενηλικίωσης στα 15 έτη
Κινητά τηλέφωνα - Οικογένεια 5
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνυπογράφει τη δήλωση ευρωπαίων ηγετών για τη Μέση Ανατολή: Στόχος η διαπραγμάτευση ενός διαρκούς τερματισμού του πολέμου
Με κοινή δήλωσή τους για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, την οποία συνυπογράφει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ευρωπαίοι ηγέτες...
Μητσοτάκης
«Πόλεμος» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με φόντο τις δηλώσεις της Σώτης Τριανταφύλλου: «Η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να κάνει μαθήματα περί θεσμικών ορίων»
Το σχόλιο της συγγραφέως για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ λειτούργησε ως πυροκροτητής στη νέα αντιπαράθεση για ζητήματα κράτους δικαίου και θεσμικής εκτροπής
Μαρινάκης, Τριανταφύλλου, Ανδρουλάκης
18