Σάββατο, 13 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Συμφωνία των Πρεσπών: Εξελίξεις! Ολοταχώς για συζήτηση και ψηφοφορία

Συμφωνία των Πρεσπών: Εξελίξεις! Ολοταχώς για συζήτηση και ψηφοφορία
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Πέρασε κατά πλειοψηφία η Συμφωνία των Πρεσπών από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας που συνεδρίασε για δύο μέρες και τώρα… τα σπουδαία! Ξημερώματα η ψηφοφορία στην Βουλή.

Όλα έτοιμα για να έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψηφοφορία η Συμφωνία των Πρεσπών! Κατά πλειοψηφία πέρασε από τη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής το σχέδιο νόμου «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817(1993) και 845(1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών».

Δείτε εδώ όλα όσα έγιναν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής

Συμφωνία των Πρεσπών: Από την Επιτροπή στην Ολομέλεια

Η συζήτηση και επεξεργασία του σχεδίου νόμου ξεκίνησε στις 5 απόγευμα της Δευτέρας, 21 Ιανουαρίου. Στο διάστημα που ακολούθησε μίλησαν 38 βουλευτές και όλοι οι εισηγητές και ειδικοί αγορητές με δικαίωμα δευτερολογίας.

Η Συμφωνία των Πρεσπών εξασφάλισε πλειοψηφία από την Επιτροπή, όπως προέκυψε από τη συζήτηση και τις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής.

Το επόμενο στάδιο είναι η εισαγωγή της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ολομέλεια προκειμένου, αύριο, Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, να ξεκινήσει η συζήτηση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα ολοκληρωθεί μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου προς Παρασκευή 25 Ιανουαρίου.

Με βάση το άρθρο 91 παρ. 6 του Κανονισμού της Βουλής, μετά την επεξεργασία και την εξέταση τoυ νομοσχεδίου, η αρμόδια διαρκής επιτρoπή συντάσσει και υπoβάλλει πρoς στην Ολομέλεια την έκθεσή της.

Στην έκθεση αυτή, θα περιλαμβάνεται η θετική εισήγηση της επιτροπής επί του σχεδίου νόμου για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις