Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Συμφωνία των Πρεσπών: Η Γεννηματά διέγραψε τον Θεοχαρόπουλο για το «ναι»!

Συμφωνία των Πρεσπών: Η Γεννηματά διέγραψε τον Θεοχαρόπουλο για το «ναι»!

Εκτός Κινήματος Αλλαγής έθεσε η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Λίγο μετά την έγκριση της πρότασης Θεοχαρόπουλου για «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών, από την ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, η Φώφη Γεννηματά διέγραψε τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αν και είχε δηλώσει ότι για τη συμφωνία των Πρεσπών δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, ωστόσο είχε προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν συνέπειες για εκείνους που θα πάνε κόντρα στη γραμμή του κόμματος.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο Θ. Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Επίσης με απόφαση της Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση.

Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα.

Σχόλιο της ΔΗΜΑΡ για την διαγραφή

Μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά για διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου, η ΔΗΜΑΡ σχολίασε τα τεκταινόμενα ως εξής:

“Η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε σήμερα τον Πρόεδρο του ενός από τα δύο κόμματα της Συμπαράταξης στη Βουλή, λόγω της απόφασης της ΔΗΜΑΡ να πει ΝΑΙ σε ένα εθνικό θέμα αρχών.

Η στάση της ΔΗΜΑΡ υπηρετεί μόνο τα εθνικά συμφέροντα. Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί πολίτες μπορούν να κρίνουν. Κρίμα“.

Πέρασε από τη ΔΗΜΑΡ η εισήγηση Θεοχαρόπουλου

Λίγο νωρίτερα, η ΔΗΜΑΡ ενέκρινε με 29 ψήφους υπέρ, 22 κατά και 2 λευκά η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ ενέκρινε την εισήγηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Κατά την εισήγησή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Τη δική μου θέση υπέρ της Συμφωνίας την εξέφρασα καθαρά και στο τελευταίο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και συμπλήρωσε:

«Η ιστορία καταγράφει και αξιολογεί όσους παίρνουν καθαρή θέση. Και στο πλαίσιο αυτό είναι θετικό γεγονός ότι όλο και περισσότερες δυνάμεις από το προοδευτικό κέντρο και την ανανεωτική μεταρρυθμιστική αριστερά. Και είναι σαφές ότι όλες αυτές οι δυνάμεις στηρίζουμε την επίλυση του Μακεδονικού και όχι την κυβέρνηση».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις