Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Σύμφωνο Συμβίωσης: Σ.Θεοδωράκης: Το κράτος και η εκκλησία δεν έχει θέση στις κρεβατοκάμαρες των πολιτών

Σύμφωνο Συμβίωσης: Σ.Θεοδωράκης: Το κράτος και η εκκλησία δεν έχει θέση στις κρεβατοκάμαρες των πολιτών

Την θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια εισηγήθηκε από την Ολομέλεια ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, κατηγορώντας, με αιχμή το «αποσπασματικό νομοσχέδιο» για το Σύμφωνο Συμβίωσης, την κυβέρνηση για ατολμία.

Απευθυνόμενος στους συντηρητικούς πολίτες είπε πως δεν πρέπει να φοβούνται διότι «το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων δεν απειλεί την οικογένειά τους, δεν απειλεί την πατρίδα και κανείς δεν κινδυνεύει από τον σεβασμό της πραγματικότητας. Από το αντίθετο κινδυνεύουμε. Από την υποκρισία και την καταπίεση. Ας πάψουμε λοιπόν να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Να πάψουν οι ομοφυλόφιλοι να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις άρα πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα» υπογράμμισε.

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως η κυβέρνηση επιβεβαιώνει σε καθημερινή βάση τον κυβερνητικό της εταίρο, που είπε πως θα μάθει τον κ. Τσίπρα να γράφει με το δεξί, αφού σε ζητήματα δικαιωμάτων των πολιτών (φυλακισμένοι, ΑΜΕΑ, Ρομά) δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της και σε υποθέσεις (όπως η καύση νεκρών, η υπόθεση Ρίχτερ) ή τηρεί σιγή ή αποδεικνύεται τόσο συντηρητική, όσο και οι προηγούμενες.

 

««Η ευημερία και η πρόοδος μιας κοινωνίας δεν κρίνεται μόνο από τον πλούτο που παράγει, αλλά από τα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι πολίτες της και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες της» τόνισε, δηλώνοντας πως «το Ποτάμι – το προοδευτικό Κίνημα της χώρας- δεν θα συμβιβασθεί. Θα συγκρουσθεί με τις συντηρητικές πολιτικές, με την υποκριτική ηθική, με τα στερεότυπα που κρατούν γονατισμένη την κοινωνία μας στο παρελθόν».

 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε, εξάλλου, για «ντροπή» ορισμένων μητροπολιτών «που συμπεριφέρονται ως κήρυκες μίσους» και υπενθύμισε τη δήλωση ενός από αυτούς που είπε: «Αγαπάτε αλλήλους εκτός αν είναι πόρνες, γκέι ή εβραίοι».

«Το κράτος και η Εκκλησία δεν έχουν καμία θέση στις κρεβατοκάμαρες του έθνους» είπε χαρακτηριστικά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε