Πολιτική

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στην Άγκυρα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η τέταρτη συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης διεξάγονται σήμερα Δευτέρα (13.11.2023) στην Άγκυρα στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Στη συνάντηση συμμετέχουν αντιπροσωπείες των υπουργείων Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας καθώς και πολιτικοί αξιωματούχοι.

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι ο Πρέσβης κ. Θεοχάρης Λαλάκος.

Οι συνομιλίες αφορούν κατάρτιση δραστηριοτήτων ΜΟΕ έτους 2024, από τον εγκεκριμένο, κοινό, κατάλογο ΜΟΕ, που καταρτίσθηκε το 2010 (π.χ. οργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, ανταλλαγή επισκέψεων στρατιωτικών αντιπροσωπειών, ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των Διοικητών παραμεθόριων μονάδων, τηλεφωνική γραμμή μεταξύ ΕΚΑΕ Λάρισας- Εσκί Σεχίρ).

Εν τω μεταξύ, o Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, αναφέρει με ανάρτησή του πως: «Η Συνθήκη της Λωζάνης ρυθμίζει σύνορα και παράγει Διεθνή Νομιμότητα. Η Διεθνής Νομιμότητα συνεπάγεται Ιστορική Μονιμότητα».

Στην ομιλία του, ο υπουργός ανέφερε ότι «είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης, ιδιαίτερα σε αναφορές για αλλαγή συνόρων. Καταδικάζουμε κάθε τάση αναθεωρητισμού, διάλογος δεν γίνεται εκτός ορίων και πλαισίων. Ο διάλογος πρέπει να θεωρεί απολύτως δεδομένες τις προβλέψεις της Συνθήκης της Λωζάνης και τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ. Κλείνοντας, σημείωσε: «Ζητήματα εθνικής κυριαρχίας δεν είναι αντικείμενο διαλόγου».

Αναφορικά με την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή, ο υπουργός είπε ότι η καταδίκη της Χαμάς είναι απόλυτη αλλά και επιβεβλημένη η προστασία των αμάχων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΛ.Α.Σ. ανοίγει στεγαστικό μέτωπο με την κυβέρνηση για την «μαύρη τρύπα» των 14.000 σπιτιών
Μόλις 9.000 Βεβαιώσεις Επιλεξιμότητας λίγο πριν κλείσει η πλατφόρμα - Για «χάσμα» ανάμεσα στις εξαγγελίες και στο πραγματικό αποτέλεσμα μιλά η αντιπολίτευση, ζητώντας παράταση και πλήρη δημοσιοποίηση των στοιχείων
Ακίνητα
Η Τουρκία προκαλεί ξανά: Επαναφέρει τα περί «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο με αφορμή τα ελληνικά πάρκα ΑΠΕ
Η Αγκυρα υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις της Αθήνας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα για την ίδια - Η αναφορά Κετσελί σε «γεωγραφικούς σχηματισμούς» των οποίων η κυριαρχία, κατά την γείτονα, δεν έχει μεταβιβαστεί στη χώρα μας
Αιγαίο 90
Αντώνης Σαμαράς για Γιώργο Λουλουδάκη: «Άνθρωπος ακέραιος, κάτι παραπάνω από συνεργάτης» – «Αντίο, αδελφέ»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε ένα από τα παλαιότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για «γνήσιο, αυθεντικό και ακαταπόνητο αγωνιστή της Παράταξης»
Αντώνης Σαμαράς