Πολιτική

Συνάντηση Κ.Μητσοτάκη με τον Αυστριακό υφυπουργό Εξωτερικών

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας κ. Michael Linhart, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κατά τη συνάντηση, εκφράστηκε το κοινό ενδιαφέρον για την ειρήνη, την ανάπτυξη και τη σταθερότητα των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και, παράλληλα, η ανησυχία για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή.

Υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα της διατήρησης της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών της ευαίσθητης αυτής περιοχής, υπό την προϋπόθεση ασφαλώς της εκπλήρωσης των σχετικών κριτηρίων και προαπαιτουμένων της ενταξιακής διαδικασίας.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, όπως τονίστηκε και από τις δύο πλευρές, παρέχεται στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων ένα βασικό κίνητρο για να συνεχίσουν να καταβάλλουν προσπάθειες για εσωτερικές μεταρρυθμίσεις, με στόχο την υιοθέτηση των ευρωπαϊκών προτύπων και των κοινών αξιών της Ένωσης. Αξιών που βασίζονται, μεταξύ άλλων, στο Κράτος Δικαίου, την ανεκτικότητα και τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Linhart αντάλλαξαν απόψεις επί του ζητήματος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, ενώ συνομίλησαν και για το μέλλον του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στον κ. Linhart τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας επί των εσωτερικών, πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Καρφιά» Μαρινάκη για Καρυστιανού: «Θέλω να πιστεύω ότι θα καταδικάσει τις επιθέσεις» -«Περιμένουμε απαντήσεις για το ακίνητο»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την προσδοκία ότι η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» θα τοποθετηθεί για την τραγωδία στη Θεσσαλονίκη, ενώ σχολίασε και τα δημοσιεύματα που τη συνδέουν με αγορά από fund
Μαρία Καρυστιανού
Μαρινάκης για τη δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: «Ήθελαν νεκρό, η τρομοκρατία δεν θα νικήσει» – Αιχμές για Καραμανλή και Φλωρίδη
Σκληρή επίθεση στην αντιπολίτευση και σε όσους «βάφτιζαν ακτιβισμό» τη βία, μήνυμα εφαρμογής του νόμου «παντού, χωρίς εκπτώσεις και φόβο»
Παύλος Μαρινάκης
Αντώνης Σαμαράς κατά Αλέξη Τσίπρα: Αμετανόητος για την Συμφωνία των Πρεσπών βάζει πλάτη και για τις «Πρέσπες του Αιγαίου»
«Είτε ως ΣΥΡΙΖΑ, είτε ως ΕΛΑΣ, ο κ. Τσίπρας παραμένει ίδιος» γράφει σε ανάρτησή του ο πρώην πρωθυπουργός με αφορμή δηλώσεις στελεχών της ΕΛΑΣ για τα ελληνοτουρκικά
Αντώνης Σαμαράς 21
Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ, ΕΛΑΣ και Νέα Αριστερά κατά Κυρανάκη για τις δηλώσεις του μετά τη δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη
Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η ανακοίνωση της ΕΛ.Α.Σ., η οποία κατηγόρησε τον γραμματέα της ΝΔ ότι, την ώρα που το σύνολο του πολιτικού κόσμου καταδικάζει την τρομοκρατία και υπερασπίζεται τη δημοκρατία
Κωνσταντίνος Κυρανάκης 33
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο και υπερβαίνουν κυβερνήσεις και εκλογικούς κύκλους
«Η στρατηγική μας συνεργασία θα συνεχίσει να εμβαθύνεται προς όφελος των δύο λαών» γράφει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του μετά το δείπνο με την Κίμπερλι Γκιλφόιλ για τα 250 χρόνια από την Αμερικανική Ανεξαρτησία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο Μέγαρο Μαξίμου 7
Ζωή Κωνσταντοπούλου για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Κατάπτυστη η δήλωση Μητσοτάκη, πρέπει να εξεταστεί η προβοκάτσια
«Μητσοτάκης και Τσίπρας και πάνω και κάτω από το τραπέζι, προσπαθούν να στήσουν ένα δικομματισμό από τα παλιά» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 6