Πολιτική

Συνάντηση Κώστα Μπακογιάννη με Εκρέμ Ιμάμογλου – Μηνύματα φιλίας

Την πεποίθηση ότι η Αθήνα και η Κωνσταντινούπολη μπορούν να χτίσουν γέφυρες ειρήνης και να προχωρήσουν από κοινού στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Τουρκία, αλλά και εκείνων που υπερβαίνουν τα σύνορα των δύο χωρών, εξέφρασαν οι δήμαρχοι των δύο πόλεων, Κώστας Μπακογιάννης και Εκρέμ Ιμάμογλου, σε δηλώσεις μετά την συνάντησή τους στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας.

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι «τα προβλήματα λύνονται από κάτω προς τα πάνω. Άνθρωποι τα δημιουργούν και άνθρωποι τα λύνουν. Ακόμα και αν τα δημιουργούν οι κυβερνήσεις ή -για να είμαι ακριβής- τα καθεστώτα, μπορούν να τα λύσουν οι λαοί». Αναφερόμενος στη διπλωματία των πόλεων είπε ότι «οι διαφορές μας είναι υπαρκτές, όμως η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο πλησιέστερος δημοκρατικός θεσμός στον πολίτη και αυτό μας επιτρέπει να μπορούμε να διερμηνεύσουμε πιο αποτελεσματικά τα ανθρώπινα συναισθήματα. Τα συναισθήματα εκείνα που εκδηλώθηκαν στις κοινωνίες μας με τις καταστροφικές φωτιές που έπληξαν τις χώρες μας το καλοκαίρι, όπως και με τους ισχυρούς σεισμούς που έλαβαν χώρα πριν από μερικά χρόνια».

Από την πλευρά του, ο κ. Ιμάμογλου σημείωσε ότι η Κωνσταντινούπολη και η Αθήνα είναι δύο πόλεις που τις συνδέει κοινή μοίρα και οφείλουν να βρουν μαζί τις λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η Ελλάδα και η Τουρκία.

«Η φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες δεν είναι μία από τις λύσεις, είναι η μοναδική λύση», υπογράμμισε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.

O δήμαρχος Κωνσταντινούπολης δεν ήρθε με άδεια χέρια στην Αθήνα. Έφερε στον Κώστα Μπακογιάννη ένα κουτί με τα περίφημα γλυκά της Πόλης. 

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μπακογιάννης προσέφερε στον προσκεκλημένο του ένα αγαλματίδιο με το σύμβολο της αρχαίας Αθήνας, μια ασημένια κουκουβάγια και ένα οικογενειακό κειμήλιο, μια μικρή προσωπογραφία του Ελευθέριου Βενιζέλου, υπενθυμίζοντας στον κ. Ιμάμογλου ότι το 1934 είχε προτείνει τον Κεμάλ Ατατούρκ για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Ο Τούρκος δήμαρχος προσέφερε από την πλευρά του εκτός από τα γλυκά, έναν ζωγραφικό πίνακα που αναπαριστά ένα κεφάλι αλόγου που περιστοιχίζεται από τουρκικές ευχές για υγεία και ευημερία, ένα βιβλίο – τουριστικό οδηγό της Κωνσταντινούπολης.

imamogloupeskesi imamogloupeskesi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύριο, Δευτέρα, η ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους – Καταβάλλεται νωρίτερα του προγραμματισμένου
«Θα είναι η πρώτη μιας σειράς αυξήσεων που θα δουν στα εισοδήματά τους, καθώς από τον Ιανουάριο θα δουν αύξηση στις αποδοχές τους τόσο λόγω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 189
Τέμπη: Τον Δεκέμβριο οι απολογίες Τριαντόπουλου, Αγοραστού και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων για το «μπάζωμα»
Αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για λάθη και παραλείψεις στο σημείο της τραγωδίας, τις κρίσιμες πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να αλλοιωθεί ο χώρος και να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία
Τέμπη
Τελευταία προδημοσίευση για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα - «Υπέγραψα έναν επώδυνο συμβιβασμό, αλλά έθεσα τα θεμέλια για οριστική έξοδο από τα Μνημόνια»
«Το “Μύθοι και Αλήθειες” είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με ιδιαίτερη σημασία. Η ουσία όσων περιγράφω σε αυτό το κεφάλαιο, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με παρακίνησαν να γράψω την “Ιθάκη”»
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα 21
Η ΝΔ εκλέγει την Κυριακή τον «κομματικό στρατό» της με το βλέμμα στο συνέδριο της άνοιξης: Στις κάλπες πάνω από 120.000 πολίτες
Αυτές οι εσωκομματικές εκλογές έχουν και μία ακόμη ιδιαιτερότητα, πραγματοποιούνται σε ένα περιβάλλον μετά τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά, με ζωηρά τα σενάρια για ίδρυση νέου κόμματος
τα γραφεία της ΝΔ