Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου στις 20:00

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου στις 20:00

Θα γίνει τελικά στον ΟΗΕ η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στις 20:00 ώρα Ελλάδος στη Νέα Υόρκη. 

Ο πάγος φαίνεται ότι έλιωσε και οι δυο άνδρες θα συναντηθούν στα γραφεία του ΟΗΕ μετά τον σάλο που προκάλεσε η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής σε τουρκική εκδήλωση και την φωτογράφισή του δίπλα στον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Προηγήθηκε η ματαίωση της ξενάγησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μηστον ναό του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero αλλά και η απουσία του κ. Ελπιδοφόρου από τη δεξίωση προς τιμήν του πρωθυπουργού.

Ο Εθνικός Κήρυκας αποκάλυψε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, δεν προσφώνησε τον Έλληνα πρωθυπουργό στη δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν του η ομογένεια και αυτό ύστερα (όπως ανέφεραν πληροφορίες) από αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ωστόσο, όπως σημείωνε το δημοσίευμα, θα γίνονταν προσπάθειες εκτόνωσης της έντασης που προκλήθηκε ανάμεσα στις δυο πλευρές μετά την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» και την εικόνα του δίπλα στον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

«Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος έκανε μια διευκρινιστική δήλωση που ήταν απολύτως επεξηγηματική και όλοι πήραν τις απαντήσεις που θα έπρεπε να πάρουν. Το να είσαι στην ίδια εκδήλωση με τον αρχηγό ενός κράτους που δεν αναγνωρίζεται, θα μπορούσε να αποφευχθεί. Είναι απολύτως λήξαν το θέμα για την κυβέρνηση μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν και νομίζω ότι θα υπάρξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό», δήλωνε νωρίτερα στον ΣΚΑΙ προαναγγέλοντας την συνάντηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις