Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη με Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο – «Ανησυχούμε για την κλιμάκωση στην Μέση Ανατολή»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με και αφορμή τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ως φρικιαστική την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, και τόνισε πως η Ελλάδα εργάζεται στο να υπάρξει ανθρωπιστική βοήθεια προς τους αμάχους.

«Τώρα που τελείωσε και ο εκλογικός κύκλος η προσοχή μας στρέφεται στην τρέχουσα επικαιρότητα και την εγχώρια και ανησυχούμε για την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Μέση Ανατολή, που έχει θύματα αμάχους μετά και την φρικιαστική επίθεση στο Ισραήλ από τη Χαμάς» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Έχω τονίσει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα αλλά και την ανάγκη αυτό να γίνει με σεβασμό στους κανόνες του διεθνούς δικαίου και στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στη Λωρίδα της Γάζας. Είναι σημαντικό να αποκατασταθεί η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω Αιγύπτου. Θα έχω την ευκαιρία να βρεθώ το Σάββατο στην Αίγυπτο για να μεταφέρω τις απόψεις της Ελλάδας. Έχουμε διεκδικήσει και κερδίσει το ρόλο μας ως πυλώνα σταθερότητα» ανέφερε.

Επίσης υποστήριξε πως «είμαστε αξιόπιστοι συνομιλητές όλων των κυβερνήσεων Τιμούμε τις συμμαχίες μας και είμαστε αξιόπιστοι εταίροι. Και επιθυμούμε την αποκλιμάκωση της έντασης. Στα εγχώρια ζητήματα η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιμένει στην μεταρρυθμιστική της ατζέντα. Είχαμε υπουργικό συμβούλιο και κλείσαμε μέτωπα από το παρελθόν αλλά και αντιμετωπίζουμε προκλήσεις και δίνουμε έμφαση στην λειτουργία του κράτους. Ανακοινώσαμε μια επιτροπή τεχνητής νοημοσύνης με πρόεδρο τον Κωνταντίνο Δασκαλάκη που θα συμβουλεύει την κυβέρνηση στο ανώτατο επίπεδο. Πρέπει να διαχειριστούμε τις απειλές με ένα ρυθμιστικό πλαίσιο αλλά και το πως θα αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό που δραστηριοποιείται σε αυτό το χώρο».

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν απειλούμε κανέναν αλλά δεν δεχόμαστε απειλές» - Τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε για το Καστελόριζο
Μόνιμο ετήσιο κίνητρο 5.000 ευρώ για τους δημόσιους υπαλλήλους και τους ένστολους που υπηρετούν στο Καστελόριζο αλλά και κίνητρο εγκατάστασης και παραμονής 5.000 ευρώ ανά νοικοκυριό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο
Ανανεώθηκε πριν 53 λεπτά
18
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το κεντρικό λογισμικό της «Ασπίδας του Αχιλλέα» θα είναι ελληνικό – Μεμψίμοιρες οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τις εξαγγελίες της ΔΕΘ
«Θα παρουσιάσουμε σήμερα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να γίνει το νησί πιο ανθεκτικό, πιο λειτουργικό και πιο ζωντανό όλο τον χρόνο» προανήγγειλε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο 23
Κυβερνητικές πηγές κατά Κουτεντάκη της ΕΛΑΣ: Μπορεί να έχει έρθει το επόμενο Νόμπελ Οικονομίας και να μην το έχουμε καταλάβει
«Ας μας εξηγήσει ο κ. Κουτεντάκης πώς γίνεται ένα πρόγραμμα που κοστολογείται ετησίως 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως ο ίδιος τέσσερις φορές ρητώς ανέφερε»
Ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης 5
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Καστελόριζο: Μέσα στην επόμενη τετραετία πρέπει να έχουμε κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα – 37 έργα 27 εκατ. ευρώ
«Στόχος είναι να υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε «τα νέα παιδιά, οι νέοι Καστελλοριζιοί, να μπορούν να ζήσουν και να προκόψουν εδώ στον τόπο τους»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο 85