Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη – Χάρις: Ευχαριστίες από την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ για την στάση της Ελλάδας στην Ουκρανία

Τις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή συζήτησε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Το τετ α τετ μεταξύ των δύο πλευρών έγινε στο Καπιτώλιο, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου.

Σύμφωνα με το γραφείο της αμερικανικής αντιπροεδρίας, η Καμάλα Χάρις επιβεβαίωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ισχυρή ελληνοαμερικανική συμμαχία, καθώς και την κοινή δέσμευση στις δημοκρατικές αξίες, στους διεθνείς κανόνες και στο κράτος δικαίου.

Επιπλέον, ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη σθεναρή υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία και την αλληλεγγύη της απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα. Μάλιστα στο σημείο αυτό αναγνώρισε τη συμβολή της χώρας μας στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ευρώπη για τη διαφοροποίηση του ενεργειακού της εφοδιασμού.

Μητσοτάκης και Χάρις είχαν συναντηθεί ξανά πριν από λίγους μήνες στην Διάσκεψη για την Ασφάλεια που έγινε στο Μόναχο. 

(Dimitris Papamitsos

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το e-mail Σημανδράκου «καίει» Μητσοτάκη και Αυγενάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Οι μάσκες έπεσαν»
Ο Ανδρουλάκης παρεμβαίνοντας στο θέμα αυτό τόνισε ότι: «Αυτές οι επιστολές αποδεικνύουν ότι γνώριζε πλήρως το πάρτι διαφθοράς που συνέβαινε σε έναν Οργανισμό, που μοιράζει 3 δισ. ευρώ τον χρόνο»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 2
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι «ζυγίζει» η κυβέρνηση για Βορίδη και Αυγενάκη – Το e-mail Σημανδράκου και η δεύτερη δικογραφία
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ στο e-mail του ενημερώνει για το περιεχόμενο των δύο επιστολών που είχε στείλει τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2023, στον πρώην Γενικό Γραμματέα του πρωθυπουργού
Το Μέγαρο Μαξίμου 7
Δημοσκόπηση Pulse: Οκτώ στους δέκα θεωρούν σημαντικό το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – Πως επηρεάζει την πρόθεση ψήφου
Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 15 μονάδες του ΠΑΣΟΚ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Πλεύση Ελευθερίας - Εννιακομματική η βουλή σε περίπτωση εκλογών
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου 43
ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέοι διάλογοι με «γαλλικά» και αναφορές σε Κέλλα και Βορίδη – «Του λέω ρε ό,τι έχεις βγάλτο στον αέρα να πάει να γ@μ@θ@@»
Στους διαλόγους που δημοσιοποιούνται σήμερα (02/07/25) πρωταγωνιστές της υπόθεσης κάνουν αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα όπως ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Μάκης Βορίδης
Εργασίες συγκομιδής ελαιοκάρπου. Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 . (ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ 44