Πολιτική

Συνάντηση Πολάκη – ΑμεΑ με νέες αιχμές για Κυμπουρόπουλο!

Νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης αναμένεται να πυροδοτήσουν υπαινιγμοί για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο στη συνάντηση του Παύλου Πολάκη με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη μετά τη συνάντηση Πολάκη – ΑμεΑ επισημαίνεται πως “…οι ανάπηροι συμπολίτες μας που συμμετέχουν σήμερα στον πολιτικό στίβο, δεν απέκτησαν το δικαίωμά τους αυτό “ελέω Θεού” ή από τη “συμπόνια” των υπολοίπων. Ήταν απόρροια, μεταξύ άλλων, των πολύχρονων προσπαθειών και συλλογικών αγώνων του αναπηρικού κινήματος, ενάντια σε αναχρονιστικές προσεγγίσεις και αποκλεισμούς που ενσωμάτωσαν με θεσμικό (ή μη) τρόπο παλιότερες κυβερνήσεις”.

Επίσης, αναφέρεται η κοινή πεποίθηση ότι το νομικό πλαίσιο που προστατεύει την εργασία για τους πολίτες με αναπηρία αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για την απόκτηση ίσων ευκαιριών για τους πολίτες αυτούς.

Πολάκης – ΑμεΑ – ΜΑΤ

Χαρακτηριστικά, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, “οι εκπρόσωποι του ΠΑ.Σ.ΠΑ. αναφέρθηκαν σε περιπτώσεις στο παρελθόν όπου υπουργός τους αποκάλεσε “στυμμένες λεμονόκουπες”, άλλος υπουργός έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να χτυπήσουν ΑμεΑ, ενώ βουλευτές αμφισβητούσαν το δικαίωμά τους στην εργασία.

Για τους λόγους αυτούς επισήμαναν, ότι όσοι φιλοδοξούν να εκπροσωπήσουν πολίτες ΑμεΑ στον εθνικό ή ευρωπαϊκό πολιτικό στίβο, οφείλουν να το κάνουν με σεβασμό στον εαυτό τους και σε όσους/ες εκπροσωπούν, χωρίς να απαξιώνουν κατακτήσεις πολύχρονων αγώνων”.

Από την πλευρά του ο αν. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, “ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΠΑ.Σ.ΠΑ. για την πρόθεσή του να συνεργαστεί μαζί τους διεξοδικά το επόμενο διάστημα και από κοινού με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ) και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των προϊόντων που είναι αναγκαία για τους συμπολίτες μας ΑμεΑ, να επιτύχουμε σημαντικές μειώσεις στις τιμές των προϊόντων αυτών και στη συμμετοχή των ασφαλισμένων”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Είναι σαφές ότι έπρεπε να παρέμβει η Μπακογιάννη»: «Σφυροκόπημα» της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για την παραίτηση Λαζαρίδη
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για καθυστερημένη αποχώρηση και πολιτική κάλυψη από το Μαξίμου, ενώ ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Νέα Αριστερά κάνουν λόγο για «λαϊκή κατακραυγή», «αποπροσανατολισμό» και «συγκάλυψη».
Μακάριος Λαζαρίδης
Παραιτήθηκε ο Μακάριος Λαζαρίδης από υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: «Δε θα αφήσω κανέναν να αμαυρώσει την πορεία μου»
Η αποχώρησή του από το κυβερνητικό σχήμα έρχεται στον απόηχο των αντιδράσεων για την υπόθεση των τίτλων σπουδών και των διορισμών του, με τον ίδιο να κάνει λόγο για «τοξική αντιπολίτευση»
Mακάριος Λαζαρίδης 157
Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του Γιώργου Μυλωνάκη: Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες, μειώνουν τα φάρμακα καταταστολής οι γιατροί
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ παραμένει διασωληνωμένος στον «Ευαγγελισμό», μετά τη ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου που υπέστη
Γιώργος Μυλώνακης