Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν – Τι συζήτησαν

Συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν – Τι συζήτησαν

Τη θετική ατζέντα των ελληνοτουρκικών σχέσεων έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε στο Πεκίνο με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος την υιοθέτησε και στο τέλος της συνάντησης εξέφρασε την επιθυμία για την πλήρη υλοποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Η συνάντηση κράτησε μία ώρα και δέκα λεπτά και στη διάρκεια της οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, για την οποία ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα τη στηρίζει, το μεταναστευτικό και το θέμα της βίζας των Τούρκων πολιτών που επισκέπτονται χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός συνάντησε τον Τούρκο Πρόρδρο στο Πεκίνο στο περιθώριο του Belt and Road Forum for International Cooperation που διοργανώνει η κινεζική κυβέρνηση. Η συνάντηση τους θεωρείται ότι γίνεται σε μία ιδιαίτερη χρονική στιγμή καθώς, η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα, ενώ και ο ίδιος ο Ερντογάν, κάνει συχνά – πυκνά προσβλητικές δηλώσεις τόσο για τη χώρα μας όσο και για την κυβέρνηση.

Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για τις  08:00 (ώρα Ελλάδας· 13:00 τοπική ώρα).

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε