Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ στο Νταβός για το Σκοπιανό

Τσίπρας Ζάεφ

Μια συνάντηση που φημολογούνταν εδώ και καιρό. Ένα τετ α τετ ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ με επίκεντρο, τι άλλο, το Σκοπιανό. Αλλά και μια… προφανώς “μελετημένη” επιλογή σχετικά με το δημοψήφισμα.

Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ θα συναντηθούν στις 24 Ιανουαρίου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Η συνάντηση των δυο ηγετών έρχεται ενώ “τρέχουν” οι εξελίξεις για το Σκοπιανό και την εξεύρεση λύσης για το όνομα της ΠΓΔΜ.

Το… ανακοίνωσε ο αισιόδοξος Ζάεφ

Τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ζόραν Ζάεφ. Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός εμφανίστηκε, ξανά, αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

«Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι μεταξύ των δύο φιλικών χωρών υπάρχει διάθεση να έρθουν ακόμη πιο κοντά και να βρεθεί μία λύση στο θέμα του ονόματος, λύση αξιοπρεπής και για τις δύο πλευρές, προς όφελος των πολιτών των δύο χωρών», δήλωσε ο Ζ. Ζάεφ από την πόλη Στρούγκα όπου βρέθηκε για την τελετή καθαγιασμού των υδάτων, καθώς σήμερα (19.01.2018) στη χώρα εορτάζονται τα Θεοφάνεια (με το Ιουλιανό ημερολόγιο).

Ο Ζάεφ μιλά -όχι τυχαία- για δημοψήφισμα!

Ωστόσο, ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε ότι η όποια λύση προωθηθεί στο ζήτημα της ονομασίας θα τεθεί σε δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, προκειμένου οι πολίτες της χώρας να αποφανθούν επί αυτής.

Κι αυτό είναι κάτι νέο. Όχι η συζήτηση για το δημοψήφισμα αυτή καθ’ αυτή, αλλά το ότι η αναφορά έγινε τώρα από τον κύριο Ζάεφ. Μέχρι στιγμής πολλοί εκπρόσωποι των Σκοπίων (σ.σ. υπουργοί, διαπραγματευτές κλπ) έχουν κάνει λόγο για δημοψήφισμα.

Το ίδιο και ο Σκοπιανός πρωθυπουργός. Ωστόσο με όλα όσα έχου συμβεί τις τελευταίες ώρες, δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο ότι ο Σκοπιανός πρωθυπουργός βάζει ξανά το θέμα του δημοψηφίσματος στο τραπέζι, στην παρούσα στιγμή…

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις