Πολιτική

Συνάντηση Τζιτζικώστα με Τζεντιλόνι στις Βρυξέλλες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πάολο Τζεντιλόνι συναντήθηκε στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συζήτησαν τις δυνατότητες της στενής συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και της Κομισιόν, ειδικά στα θέματα ανάκαμψης των τοπικών κοινωνιών.

«Τα σχέδια που κατέθεσε ο Επίτροπος Τζεντιλόνι για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία, συνάδουν με τις προτάσεις μας για τη δημιουργία ενός ισχυρού Ταμείου Ανάκαμψης που βασίζεται σε επιχορηγήσεις και συνδέεται με τον νέο προϋπολογισμό της ΕΕ» ανέφερε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ πρότεινε στον Πάολο Τζεντιλόνι πέντε τομείς συνεργασίας:

1. Την ανάπτυξη νέων εργαλείων ανταλλαγής καλών πρακτικών και παρακολούθησης της πορείας του σχεδίου αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας σε επίπεδο περιφερειών και δήμων.

2. Τη δημιουργία «Κώδικα Επικοινωνίας» για να διασφαλιστεί ότι η νέα Διεύθυνση Ανάκτησης και Ανθεκτικότητας θα είναι κοντά στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

3. Τη διοργάνωση ετήσιου φόρουμ για την ανάκαμψη και την ανθεκτικότητα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων.

4. Την επανέναρξη της αναθεώρησης του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης στη βάση της εμπειρίας που αποκτήθηκε από την κρίση που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού.

5. Κοινό σχέδιο δράσης για τα έτη 2020-2021.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας προσκάλεσε τον κ. Τζεντιλόνι στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών τον ερχόμενο Οκτώβριο, έτσι ώστε να αναπτύξει τα ζητήματα ανάκαμψης.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Θέλω να πιστεύω πως δεν θα έχουμε εντάσεις για το καλώδιο – Δεν χρειάζεται άδεια για να προχωρήσει το έργο»
«Καταρχάς, επειδή είπε ο κύριος Σαμαράς ότι 100 χρόνια η επιστροφή των οστών του Σαμουήλ αποτελεί τον πόθο των Βουλγάρων. Να πούμε ότι τα οστά ανακαλύφθηκαν το 1965»
Παύλος Μαρινάκης
Νέο χτύπημα Σαμαρά κατά της ΝΔ, ανήμερα των γενεθλίων της - «Τους πήρε το ποτάμι, αυτή τη φορά δεν μπορούν να το μπαζώσουν»
Η καυστική συζήτηση με τον Νίκο Τσούτσια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη δημιουργία νέου κόμματος, την ακρίβεια και το «μπάζωμα» μετά την παρέμβασή του για την επιστροφή των οστών του τσάρου Σαμουήλ στη Βουλγαρία
Αντώνης Σαμαράς
261
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τη Δευτέρα ξεκινά η καταγραφή των ζημιών στην Κρήτη» – Η παγκόσμια κρίση να μη γίνει αδιέξοδο για τα ελληνικά νοικοκυριά
Στο τέλος της ανάρτησής του αναφέρθηκε και στα 52 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας «Είμαστε περήφανοι για τις ιδέες, τις αξίες και τη διαδρομή μας που ξεκινούσε σαν σήμερα, στις 4 Οκτωβρίου του 1974»
Μητσοτάκης, ΝΔ 173