Πολιτική

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ με θέμα τις αιτήσεις ασύλου από Σύρους πρόσφυγες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) θα συνεδριάσει εκτάκτως υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με θέμα τις ραγδαίες εξελίξεις στην Συρία και τα αιτήματα ασύλου από Σύρους πρόσφυγες.

Ειδικότερα, το ΚΥΣΕΑ είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει ούτως ή άλλως την ερχόμενη Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2024, ωστόσο η κατάσταση που επικρατεί στην Συρία μπορεί να επισπεύσει την διαδικασία και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας να συνεδριάσει νωρίτερα.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα αποφάσισε σήμερα (09.12.2024) να «παγώσει» κάθε αίτημα για άσυλο από Σύρους, μετά την πτώση του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία, ενώ στην ίδια κίνηση έχουν προχωρήσει ήδη η Γερμανία, η Νορβηγία, η Δανία και η Σουηδία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το νέο τρίγωνο εξουσίας Δούρου, Πολάκη, Παππά - Η επόμενη μέρα που δίνει χρόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι λύση
Η επόμενη ημέρα βρίσκει την Κουμουνδούρου με νέα κατανομή ρόλων, αλλά και με τα ίδια μεγάλα ερωτήματα: ποιος αποφασίζει, ποια πολιτική κατεύθυνση θα ακολουθήσει το κόμμα, με ποιους θα συνεργαστεί
Η Ρένα Δούρου
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα έργα είναι εκείνα που τελικά μετρούν περισσότερο από τα λόγια, κλείνουμε εκκρεμότητες δεκαετιών
«Δρομολογούμε νέα, σύνθετα οδικά έργα σε πολλές περιοχές της χώρας, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών και ενισχύοντας την τοπική και εθνική οικονομία»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην υπογραφή της σύμβασης για τον τριπλό κόμβο στον Σκαραμαγκά 22