Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Συνεδριάζει σήμερα η ΚΟ της ΝΔ – Οι προτεραιότητες Μητσοτάκη και το μήνυμα για τον Στέφανο Κασσελάκη

Συνεδριάζει σήμερα η ΚΟ της ΝΔ – Οι προτεραιότητες Μητσοτάκη και το μήνυμα για τον Στέφανο Κασσελάκη

Στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά το καλοκαίρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει ως προτεραιότητα της ΝΔ την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα ζητήσει από όλους τους “γαλάζιους” βουλευτές προσήλωση σε αυτή τη “μάχη”.

Ήδη χθες, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε “τολμηρές” αλλαγές, που όπως εξήγησε, στόχο θα έχουν την ανάπτυξη, τη μείωση της ανεργίας, την βελτίωση του επιπέδου ζωής των πολιτών και καλύτερες υπηρεσίες από την πλευρά του δημοσίου.

Έτσι, και σήμερα στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει ότι το υψηλό ποσοστό του 40,56% που έδωσαν οι πολίτες στη ΝΔ μεταφράζεται σε εντολή να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που θα αντιμετωπίζουν χρόνιες παθογένειες σε όλους τους τομείς, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει ότι είναι σημαντικός ο ρόλος των βουλευτών στη προώθηση των μεταρρυθμίσεων και να ζητήσει από όλους να στηρίξουν με κάθε τρόπο την ατζέντα της κυβέρνησης και να σταθούν απέναντι σε κατεστημένες νοοτροπίες.

Τέρμα στο βόλεμα ημετέρων

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται, για παράδειγμα, και το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που παρουσιάστηκε χθες στο Υπουργικό και βάζει τέρμα στα ρουσφέτια και το βόλεμα βουλευτών που δεν εκλέχτηκαν ή άλλων κομματικών παραγόντων, σε διοικήσεις δημοσίων φορέων.

Πλέον, οι επιλογές των διοικήσεων σε περισσότερους από 500 φορείς νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου (μεταξύ αυτών και σε 125 νοσοκομεία) θα στηρίζονται σε ένα νέο, αδιάβλητο σύστημα αξιολόγησης, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Οι διοικητές θα έχουν τετραετή θητεία και θα αξιολογούνται ανά διετία όσον αφορά στην επίτευξη στόχων.

Αν και εφόσον επιτυγχάνουν τους στόχους θα λαμβάνουν μπόνους παραγωγικότητας, αν όχι, θα αντικαθίστανται.

Προτεραιότητα η πολιτική προστασία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ θα κάνει ειδική αναφορά στις πρόσφατες κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση σε Θεσσαλία και Έβρο.

Θα επισημάνει τις ενέργειες της πολιτείας ώστε να στηριχθούν άμεσα όσοι επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές, σημειώνοντας ότι η κλιματική κρίση, που κάνει όλο και πιο ορατή την παρουσία της, επιβάλλει να καταστεί η Πολιτική Προστασία και τα ζητήματα προσαρμογής στην κλιματική κρίση, οριζόντια προτεραιότητα όλων των πολιτικών της κυβέρνησης.

Το αγκάθι της ακρίβειας

Ο Πρωθυπουργός θα αναφερθεί και στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη στήριξη των πολιτών απέναντι στο τσουνάμι της ακρίβειας, με έμφαση στην ενίσχυση των εισοδημάτων (αύξηση κατώτατου μισθού κ.α.), την αύξηση των συντάξεων και την καταβολή τους επιδόματος της προσωπικής διαφοράς τον Δεκέμβριο, στους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση.

Παράλληλα θα επισημάνει ότι η πολιτεία θα εντείνει τους ελέγχους για φαινόμενα αισχροκέρδειας και θα στείλει παράλληλα μήνυμα σε όσους κερδοσκοπούν σε βάρος των πολιτών, ότι η πολιτεία θα είναι αμείλικτη απέναντι τους.

Το μήνυμα Μητσοτάκη στον Στέφανο Κασσελάκη

Στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ η οποία γίνεται σε ένα timing δομικών αλλαγών στον ΣΥΡΙΖΑ, με την επικράτηση του “τυφώνα Κασσελάκη”, ο Κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει ότι η χώρα “χρειάζεται μία αξιόπιστη κι όχι μία τοξική αντιπολίτευση”.

Στον πυρήνα της κριτικής της κυβέρνησης για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον νέο πρόεδρο του, είναι ότι ο κ. Κασσελάκης, με την παρουσία του Παύλου Πολάκη και του καταδικασμένου από το Ειδικό Δικαστήριο Νίκου Παππά, στο πλευρό του, δεν περνάει στην κοινωνία το μήνυμα ότι εκφράζει πραγματικά το νέο και το φρέσκο και ότι είναι ένα πρόσωπο εκτός μηχανισμών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις