Πολιτική

Συνέδριο ΝΔ – Γεραπετρίτης: Η μεγάλη διακύβευση για εμάς είναι να εκπροσωπούμε τους νέους

«Η μεγάλη διακύβευση για εμάς είναι να εκπροσωπούμε τους νέους. Βλέπουμε τους νέους να αποστασιοποιούνται από την πολιτική. Η αποστασιοποίηση οφείλεται και επειδή αισθάνονται απομονωμένοι και επειδή η πολιτική δεν λογοδοτεί. Αυτό προσπαθούμε να το ανατρέψουμε, όχι πάντοτε με επιτυχία».

Αυτό τόνισε μιλώντας στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε μία σειρά από δράσεις και αλλαγές που έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση, όπως η πατρική άδεια, η δυνατότητα η εργασία να γίνεται εξ’ αποστάσεως και ευέλικτα.

«Θα μπορέσω να στήσω μία καινούργια δουλειά στην πατρίδα μου; Σε αυτό έχει γίνει μία μεγάλη προσπάθεια. Φέραμε την πολιτική του πρώτου ενσήμου. Δημιουργούνται συνθήκες για τις καινούργιες εταιρείες, οι οποίες χρηματοδοτούνται ώστε νέοι άνθρωποι να μπορέσουν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Για επτά έτη υπάρχουν φορολογικές ελαφρύνσεις για εκείνους οι οποίοι επαναπατρίζονται. Και βεβαίως παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με το μέλλον των νέων, όπως η κατάργηση του φόρου γονικής παροχής έως 800.000 ευρώ. Για πρώτη φορά ένας ασφαλιστικός κουμπαράς», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Τέλος, μεταξύ άλλων, ο κύριος Γεραπετρίτης είπε: «Τα νέα παιδιά αποτελούν το νέο κεφάλαιο της χώρας. Δεν μπορώ να τους πω ότι κάτι δεν μπορεί να γίνει. Είναι σημαντικό να διατηρούν υψηλές προσδοκίες και υψηλή κριτική από την κυβέρνηση. Να έχουν μεγάλες απαιτήσεις. Να είναι φιλόδοξοι. Θέλω από το βήμα αυτό να διαβεβαιώσω τη νέα γενιά ότι εμείς είμαστε εδώ για να υπηρετούμε το σήμερα και όλες τις μελλοντικές γενιές, Οι νέοι δεν είναι μόνο για το αύριο, είναι και για το σήμερα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος για συμφωνία με Chevron: Η Ελλάδα δυναμώνει γεωπολιτικά και ενεργειακά
Ο υπουργός Επικρατείας συνδέει τη συμφωνία για τις έρευνες νοτίως της Κρήτης με την ενίσχυση της εθνικής ισχύος και επιτίθεται στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη στάση τους στη Βουλή
Άκης Σκέρτσος
ΚΚΕ κατά της καμπάνιας του ΥΠΕΘΑ για τη στράτευση γυναικών: «Είμαστε ριζικά αντίθετοι»
Το τμήμα της ΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας κάνει λόγο για επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους πολέμους και απορρίπτει το κυβερνητικό επιχείρημα περί ενίσχυσης της άμυνας
Γυναίκες στον στρατό 6
Χατζηδάκης για αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Εξετάζονται παρεμβάσεις, είμαστε ήδη σε συζητήσεις με τις εταιρείες
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε για συγκράτηση της ακρίβειας λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή και εξέφρασε αισιοδοξία του για τη φετινή τουριστική πορεία
Πλοίο, επιβάτες, ακτοπλοϊκά
Η Κωνσταντοπούλου δημοσίευσε βίντεο από τον καυγά της στη Βουλή με τους Μαρκόπουλο και Λαζαρίδη: «Με λέει γυμνοσάλιαγκα», «Τραμπούκοι»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας συνοδεύει την ανάρτησή της με αιχμές κατά της ΝΔ και το hashtag #parakratos, μετά το επεισόδιο στην Ολομέλεια
Λαζαρίδης και Μαρκόπουλος, βίντεο Κωνσταντοπούλου
16