Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Συνέδριο ΝΔ: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Συνέδριο ΝΔ: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη
Φωτογραφία InTime

Ολοκληρώθηκε σήμερα το 13ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Όπως τόνισε, τις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.
Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΝΑΤΟ, με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα.
Από την ομιλία του, δεν έλειψαν τα… καρφιά κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, μεθαύριο και την Τετάρτη στο Λονδίνο, θα θέσει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός κατά το κλείσιμο του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ, η ίδια η Ευρώπη στέκεται απέναντι στην παραβίαση των διεθνών κανόνων, αρχής γενομένης από την καταδίκη των παράνομων ενεργειών της Άγκυρας από τους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο συνέδριο της ΝΔ. «Αυτό θα ζητήσω και από το ΝΑΤΟ στη σύνοδό του στο Λονδίνο. Μια συμμαχία δεν μπορεί να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της παραβιάζει ανοιχτά το Διεθνές Δίκαιο και στρέφεται έτσι κατά άλλου μέλους της», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί κατάφωρα την Ελλάδα, από τη στιγμή που ουδέποτε επιδίωξε την ένταση στην περιοχή, αλλά ξέρει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα.

Την ίδια στιγμή, επιβεβαίωσε ότι οι ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα και τη διανομή του θα γίνουν εντός της εβδομάδας από το Υπουργείο Οικονομικών. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, δικαιούχοι θα είναι 200.000 νοικοκυριά που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη: τους πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες και τις οικογένειες με προστατευόμενα τέκνα ΑμΕΑ.

Παράλληλα, τις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, ούτως ώστε ν’ αποφεύγεται το φαινόμενο των κλειστών δρόμων. Σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός, το νομοσχέδιο θα εξασφαλίσει απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα της συνάθροισης, αλλά με βάση των όγκο της διαδήλωσης και την επιβάρυνση που προκαλεί η διαμαρτυρία μερικών δεκάδων στη ζωή εκατομμυρίων πολιτών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό σημαίνει, επιτέλους, να είσαι με τους πολλούς και όχι με τους λίγους».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα που δεν υποκύπτει στον κυβερνητισμό και δεν θα επιτρέψει να γίνει αυτό. «Η ΝΔ κάνει πράξη τη Νέα Ελλάδα, στην οποία χωράνε τα όνειρα και οι προσδοκίες όλων των Ελλήνων», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχολιάζοντας τις εργασίες του συνεδρίου, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ήταν σύγχρονο, καινοτόμο και δημιουργικό, όπως ταιριάζει σε μια παράταξη μου αντικρίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση. «Κάρφωσε» δε τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «η σύγκριση με άλλες κομματικές συναθροίσεις που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο ήταν καταλυτική. Εμείς συνομιλούμε με όλη την κοινωνία και ανοίγουμε τις πόρτες μας στις φωνές που έρχονται από το αύριο. Δεν ανακυκλώνουμε το φθαρμένα υλικά του χθες».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις