weather-icon °C AΘΗΝΑ

Συνέδριο ΝΔ: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Συνέδριο ΝΔ: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Για αύξηση του κατώτατου μισθού, εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 12ο συνέδριο της ΝΔ. Όπως είπε σκοπός του είναι ο κατώτατος μισθός να φτάσει τα 703 ευρώ το 2022, εάν υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια και σε συννενόηση με τους κοινωνικούς εταίρους.

Νωρίτερα τόνισε πως όπως οι προηγούμενοι πρόεδροι, έτσι και ο ίδιος θα πει “όχι” στην συμφωνία για “μακεδονική γλώσσα”, και επέμεινε πως αντάλλαξε την μη περικοπή των συντάξεων με την συμφωνία των Πρεσπών,

Συνέδριο με προεκλογικό “άρωμα”

Το συνέδριο έχει προεκλογικό άρωμα και αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, θα είναι το τελευταίο πριν από την επάνοδό της στην εξουσία. “Αυτό είναι το τελευταίο μας συνέδριο πριν την μεγάλη πολιτική αλλαγή που περιμένει η ελληνική κοινωνία και θα επισφραγίσουν οι επόμενες εκλογές δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Η ΝΔ είναι ένα κόμμα που αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ηθικές αξίες…Είμαστε η παράταξη που έχτισε την μεταπολίτευση και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη σε πείσμα πολλών ανέφερε.

Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνία λέει στους ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ : «φύγετε» και μας καλεί να προχωρήσουμε μπροστά . Να τελειώσει η παρακμή και να πάει η Ελλάδα μπροστά, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Μπαίνουμε σ’ αυτή την εκλογική χρονιά στην οποία θα κριθεί το μέλλον της χώρας για δεκαετίας, ενωμένοι όσο ποτέ, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης

«Γνωρίζουμε τα λάθη μας γι’ αυτό τολμάμε και αλλάζουμε. Στόχος μας ένα καλύτερο αύριο. Εκλογικός μας αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να ηττηθεί στις επόμενες εκλογές. Γιατί μισούν την μεσαία τάξη. Θέλω να τελειώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο γι’αυτά που κάνει, αλλά και γι’αυτά που πιστεύει» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ

«Σήμερα μας παρακολουθούν εκατομμύρια Έλληνες, που στρέφουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον και τις ελπίδες τους προς εμάς. Άνθρωποι που δεν μας είχαν ψηφίσει ποτέ στο παρελθόν, σήμερα μας αντιμετωπίζουν με πιο θετική διάθεση. Δεν θα τους απογοητεύσουμε».

«Ο κ.Τσίπρας διάλεξε την ημέρα του τακτικού μας συνεδρίου με μια φθηνή λογική αντιπερισπασμού. Ας με ακούσει καλά πριν απευθυνθεί στους Μακεδόνες.

Ο κ. Τσίπρας δίχασε. Δεν επιχείρησε ποτέ να δημιουργήσει εθνική συναίνεση. Είπε ναι εκεί που έξι πρωθυπουργοί είπαν όχι: στην αναγνώριση δήθεν «μακεδονικής» γλώσσας και εθνότητας. Και σήμερα προσβάλλει τον πατριωτισμό της μεγάλης πλειονότητας του λαού», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε ζωντανά τις εργασίες του Συνεδρίου της ΝΔ και την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Κατάργηση του υποκατώτατου μισθού

“Δεσμεύομαι να καταργηθεί άμεσα ο υποκατώτατος μισθός ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης βάζοντας στόχο ο κατώτατος μισθός να φθάσει στα 703 ευρώ. Ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται με ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ” υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνοντας ότι «πρέπει η ανάπτυξη να επουλώσει τα ρήγματα. Να γίνει εργαλείο μιας νέας κοινωνικής συνοχής. Διότι το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία ώστε να προχωράμε όλοι μαζί μπροστά και να μη μένει κανείς πίσω»

Υπάρχει ανάγκη αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος, ανέφερε. «Δεσμεύομαι για στήριξη των νέων ζευγαριών από τη γέννηση του πρώτου παιδιού και θα χορηγείται επίδομα 20000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται, σύμφωνα με εισοδηματικά κριτήρια. Θα επαναφέρουμε τα επιδόματα που έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο μήνυμα του κ. Μητσοτάκη στο έντυπο καλωσόρισμα που θα μοιραστεί στους 3.000 συνέδρους και 2.000 παρατηρητές, το σχέδιο της ΝΔ:

– Επιτρέπει σε κάθε έναν από εμάς να βλέπει το σπίτι του ως χώρο ασφάλειας και θαλπωρής, και όχι σαν πηγή εξόδων και επιβαρύνσεων. Ως αληθινό περιουσιακό στοιχείο και όχι σαν βάρος.
– Δημιουργεί νέες δουλειές, καλά αμειβόμενες και σε καλές συνθήκες εργασίας, μέσα από την ενθάρρυνση των επενδύσεων και την ώθηση στην επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία.
– Μειώνει τους φόρους και τις εισφορές, αυξάνοντας έτσι το πραγματικά διαθέσιμο εισόδημα όλων των Ελλήνων, και κυρίως εκείνων που δοκιμάστηκαν περισσότερο από την κρίση.
– Εγγυάται την ασφάλεια κάθε πολίτη και προστατεύει το δικαίωμά του να κινείται και να εργάζεται, ο ίδιος και η οικογένειά του, χωρίς φόβο.
– Εξασφαλίζει στους νέους πρόσβαση σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα σύγχρονο, ανοικτό και ποιοτικό, μοχλό της κοινωνικής προόδου και της οικονομικής ανάπτυξης.
– Διασφαλίζει την πρόσβαση όλων των πολιτών σε υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες υγείας.
– Καθιστά επιτέλους την πολιτεία σύμμαχο των πολιτών, καθώς το κράτος θα έχει στόχο να βελτιώνει την καθημερινότητά τους, να υποστηρίζει τις δραστηριότητες τους και να λογοδοτεί σε αυτούς, αντί να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία.
– Διασφαλίζει την κοινωνική αλληλεγγύη, δημιουργώντας ευκαιρίες για όλους, ώστε κανείς να μην υποχρεώνεται να ζει σε συνθήκες φτώχειας, ανασφάλειας και φόβου για το μέλλον.
– Προστατεύει πραγματικά το περιβάλλον, όχι μόνον για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και ως αυτονόητη προϋπόθεση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για όλους μας.
– Προωθεί την ισορροπία μεταξύ εργασίας και οικογενειακής και προσωπικής ζωής. Ώστε ο καθένας να μένει ικανοποιημένος από την καθημερινότητά του, να γίνεται περισσότερο παραγωγικός, και να βελτιώνει το επίπεδο ζωής του και την οικογενειακή ευημερία του.

Το συνέδριο της ΝΔ άνοιξε με μια σύντομη ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος είναι ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του και θα ηγηθεί του αγώνα της ΝΔ εν όψει των ευρωεκλογών, αφού θα είναι υποψήφιος για να «μετακομίσει» στις Βρυξέλλες. Παρέμβαση αναμένεται και από τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος, ωστόσο, δεν πρόκειται να πάρει το λόγο, αλλά θα προχωρήσει σε μια σύντομη δήλωση προς τους δημοσιογράφους – όπως έπραξε το Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ – στέλνοντας κι εκείνος μ’ αυτήν ένα μήνυμα ενότητας και πανστρατιάς.

Η εγκάρδια χειραψία Μητσοτάκη – Μεϊμαράκη

Αντιθέτως, το λόγο στο συνέδριο θα πάρει το Σάββατο ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ εκτός των αντιπροέδρων, του γραμματέα και άλλων κορυφαίων στελεχών το λόγο θα πάρουν ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αλλά και οι δύο επίσημοι προσκεκλημένοι του συνεδρίου: ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Όπως λένε στην οδό Πειραιώς, η παρουσία των δύο τελευταίων στο συνέδριο της ΝΔ σηματοδοτεί την απόλυτη στήριξη του ΕΛΚ και καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του Μαξίμου περί φυγομαχίας του κ. Μητσοτάκη από τη χθεσινή προσύνοδο του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες και τη «διαμαρτυρία» του κ. Τσίπρα στον Επίτροπο Μοσκοβισί για όσα είπε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ σχετικά με τις συντάξεις και το Σκοπιανό.

Μία από τις ιδιαιτερότητες, τέλος, του συνεδρίου θα είναι το παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα ζητήματα της καθημερινότητας, τους νέους, την οικογένεια, την οδική ασφάλεια ή ακόμη και την ηλεκτροκίνηση. Το απόγευμα του Σαββάτου, μάλιστα, θα διοργανωθεί συναυλία με τους Onirama, με φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα την ενίσχυση της «Κιβωτού του Κόσμου».

#TAGS MM