Πολιτική

Συνέδριο ΝΔ – Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Δεν θα αφήσουμε να πληρώσουν οι Έλληνες το μάρμαρο της ενεργειακής κρίσης

Στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ παρενέβη ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την ενεργειακή κρίση, δείχνουμε τον δρόμο στην Ευρώπη».

Μιλώντας στο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι «ο ρόλος της χώρας μας στην Ένωση δεν περιορίζεται μόνο στο να ακολουθεί την Ευρώπη, αλλά και να δείχνει τον δρόμο».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αναφέρθηκε τόσο στις ευρωπαϊκές επιτυχίες της κυβέρνησης τα τελευταία τρία χρόνια όσο και στις πρόσφατες αποφάσεις του πρωθυπουργού, που δείχνουν, όπως είπε, τον τρόπο με τον οποίο η Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση.

«Η Ελλάδα προσέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με ισχυρά επιχειρήματα και σοβαρές προτάσεις, που έχουν αποτελέσει τον πυρήνα του προβληματισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε. Και πρόσθεσε ότι με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός προχθές «δείχνουμε το δρόμο μέσα από τον οποίο πρέπει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει και την πρόκληση ασφάλειας και το ζήτημα της ενεργειακής της επάρκειας, ώστε να μην κάνει τον πολίτη να πληρώσει το μάρμαρο μιας γεωπολιτικής κρίσης που μαστίζει τη γειτονιά μας σήμερα».

Συνέδριο ΝΔ – Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Δύσης

Ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ακόμη ότι όσο ισχυροποιείται η Ευρωπαϊκή Ένωση τόσο ισχυροποιείται και ο ρόλος της Ελλάδας και σταθεροποιείται η θέση της διεθνώς.

«Και αυτό είναι το μεγάλο όφελος από αυτή την πορεία, ότι τελικά η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Δύσης», σχολίασε και πρόσθεσε ότι «πλέον έχουμε ξαναβάλει την Ελλάδα σοβαρά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, έχουμε ενισχύσει τις ευρωπαϊκές μας συμμαχίες και έχουμε ανοίξει το διεκδικητικό μας πλαίσιο στην Ευρώπη».

Στη συνέχεια, ο κ. Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος στην ένταξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, είπε ότι «είμαστε υπερήφανοι ως Νεοδημοκράτες, γιατί πιστέψαμε από την αρχή στο όραμα της Ευρώπης. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν αυτός που ενέταξε σε πείσμα όλων εκείνη την εποχή την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτή είναι η παρακαταθήκη της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, αναφέρθηκε στις πολλές και διαφορετικές, πρωτόγνωρες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία τρία χρόνια αλλά και τις μεγάλες ευρωπαϊκές αποφάσεις για την προμήθεια των εμβολίων, το Ταμείο Ανάκαμψης και το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό. Και σημείωσε ότι ο στόχος είναι περισσότερη Ευρώπη. «Περισσότερη Ευρώπη για τους επαγγελματίες, τους φοιτητές, τη μετανάστευση, το κοινωνικό κράτος, την ενεργειακή θωράκιση και φυσικά για τη θωράκιση των ελληνικών συνόρων απέναντι στην τουρκική απειλή. Και αυτό θα το πετύχουμε μέσα στην Ευρώπη», σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης, απευθυνόμενος στους συνέδρους, χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία ως ένα «χώρο ανοιχτό σε καινούριους φίλους, αλλά και πιστό στις διαχρονικές αξίες μας: την πίστη μας στη Δημοκρατία, τον μεσαίο χώρο, το λαϊκό πρόσωπο της παράταξης, τους νέους ανθρώπους και τη δυναμική του ελληνικού πολιτισμού».

«Με αυτή την κληρονομιά μπήκαμε στην Ευρώπη και δεν πρόκειται να υποστείλουμε αυτή τη σημαία», κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μέτρα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια ανακοινώνει η υπουργός Παιδείας: Οι «ποινές» σε «ταραχοποιούς» φοιτητές και σε πρυτανικές αρχές που δεν εφαρμόζουν τους νόμους
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει νέα μέτρα και να προβεί και σε βελτιώσεις σε νομοθετήματα που είχε φέρει ως σήμερα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια
Αμφιθέατρο πανεπιστημίου
Μητσοτάκης για τον νέο Πάπα Λέοντα 14ο: «Η ηγεσία σας έρχεται σε μία εποχή που ο κόσμος αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις»
Στο μήνυμά του για τον 267ο Ποντίφικα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει, παράλληλα, την ανάγκη για ενότητα, συμπόνια και διάλογο μεταξύ λαών και θρησκειών
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης στο TikTok: Μπες κι εσύ στο axiologisi.ypes.gov.gr και δώσε τον βαθμό σου όπως στην Eurovision για να γίνουμε καλύτεροι
«Δίνουμε το πρώτο λόγο στους πολίτες για να αξιολογήσετε τις υπηρεσίες στο Δημόσιο αλλά και στον Δήμο σας», λέει στο βίντεο που «ανέβασε» στο TikTok ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης 6
Κυριάκος Μητσοτάκης: Να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία όχι μόνο για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, αλλά για να ξεπεράσουμε και πολλές ευρωπαϊκές χώρες
«Η τεχνολογία και ειδικά η AI είναι επίσης μια ευκαιρία να βελτιώσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης