Πολιτική

Συνέδριο ΝΔ – Ρομπέρτα Μετσόλα: Η κληρονομιά του κόμματος είναι συνδεδεμένη με την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Χαιρετισμό στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ απηύθυνε η Ρομπέρτα Μετσόλα. Μιλώντας για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έκανε αναφορά στον ιδρυτή του κόμματος, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.  

Στη διαδικτυακή παρέμβασή της στο 14ο τακτικό Συνέδριο της ΝΔ, η Ρομπέρτα Μετσόλα επεσήμανε πως «η κληρονομιά της ΝΔ είναι συνδεδεμένη με την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Ο ιδρυτής του κόμματός σας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, οδήγησε με επιτυχία την Ελληνική Δημοκρατία στην προσχώρησή της στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. Η ένταξη στην Ευρώπη ήταν καταλύτης για την εδραίωση της δημοκρατίας σε μία χώρα που για πολλά χρόνια κυβερνήθηκε από τη στρατιωτική δικτατορία. Το 1992 η κυβέρνηση της ΝΔ υπέγραψε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, κάτι που έφερε την Ελλάδα στον πυρήνα της ΕΕ».

Συνέδριο ΝΔ – Ρομπέρτα Μετσόλα: Το Grexit και η ΝΔ

«Όταν το 2015 η Ελλάδα βρέθηκε στο χείλος του Grexit, η ΝΔ βοήθησε ώστε να προστατευτεί η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας», πρόσθεσε.

«Υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα άντεξε και τις καταιγίδες και τις λιακάδες. Εξελίχθηκε σε πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή κι αυτό είναι τόσο σημαντικό για όλους μας. Με την επιστροφή του πολέμου στην ευρωπαϊκή ήπειρο και με εκατομμύρια εκτοπισμένους Ουκρανούς να προσπαθούν να ξεφύγουν από τους βομβαρδισμούς δίνουμε μεγαλύτερη αξία από ποτέ στις κοινές αξίες που μοιραζόμαστε αλλά και στον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής που ο επίτροπός σας, Μαργαρίτης Σχοινάς, προάγει με την εξαιρετική δουλειά του.

Σε μια στιγμή που οι απρόβλεπτες ενέργειες του Ρώσου προέδρου απειλούν τις δικές μας δημοκρατικές αξίες, η Ευρώπη μπορεί να βασιστεί σε ηγέτες όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε κόμματα όπως η ΝΔ ώστε να διασφαλίσουμε την ενωμένη και αποφασιστική αντίδρασή μας στην απολυταρχία, τόνισε η κ. Μετσόλα.

«Από το 1981, μαζί η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν καταφέρει πολλά. Έχοντας ξεπεράσει πολλές δυσκολίες που απείλησαν να μας χωρίσουν η ΕΕ δεν ήταν ποτέ ισχυρότερη. Σε αυτό το πλαίσιο θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αφοσίωσή σας στη δημοκρατία, την ευημερία, την ισότητα και τον σεβασμό του κράτους δικαίου στην Ευρώπη.

Τη στιγμή που πολύ κοντά μας εκατομμύρια Ουκρανοί μάχονται για την ελευθερία τους, η δική σας δουλειά επιδεικνύει την ισχύ της ενότητάς μας», υπογράμμισε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ολοκλήρωσε με τη φράση «Ζήτω η Ευρώπη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Γιώργος Μυλωνάκης επέστρεψε σπίτι του – Πήρε εξιτήριο από το κέντρο αποκατάστασης μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο
Πλέον θα λαμβάνει την φροντίδα που χρειάζεται στο σπίτι, ενώ πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η σύζυγός του Τίνα Μεσσαροπούλου επιστρέφει τη Δευτέρα στην εκπομπή Happy Day
Γιώργος Μυλωνάκης 33
Σκληρή επίθεση Τσουκαλά σε Μητσοτάκη για το άρθρο 86: «Αλλάζει ο Μανωλιός για να βάλει τα ρούχα του αλλιώς»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κυβερνητική πρόταση για το άρθρο 86, υποστηρίζοντας ότι παρά τις πολύμηνες δεσμεύσεις για ουσιαστική αλλαγή, τελικά διατηρείται στη Βουλή η αρμοδιότητα άσκησης ποινικής δίωξης
Κώστας Τσουκαλάς 6
ΕΛΑΣ: Ο Τσίπρας «χτίζει» κόμμα χωρίς τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει όργανα «σφιχτά» και ευέλικτα
Σφιχτές δομές και συνέδριο μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στην Αμαλίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει ξανά μπροστά και να αποφεύγει μοντέλα που θυμίζουν τις εσωτερικές (αν)ισορροπίες της Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 42
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 8
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 49