Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ με ορίζοντα το 2021

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στα τέλη Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον προγραμματισμό που αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για τις 18 και 19 Ιουνίου ορίστηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής πιθανότατα εκτός Αθηνών!

Στο συνέδριο όπως σημείωσαν στις εισηγήσεις τους τα μέλη της Π.Γ. αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συζητηθεί η στρατηγική ολοκλήρωσης της 4ετίας του με έμφαση “στις μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές που έχει ανάγκη ο τόπος” με αφορμή και το ορόσημο του 2021, των 200 δηλαδή ετών από την Ελληνική Επανάσταση και την Ανεξαρτησία

Ο κ. Τσίπρας στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε εκτενώς στην αναγκαιότητα της κομματικής ανασυγκρότησης, σημειώνοντας ότι πρέπει να γίνει σχεδιασμένη δουλειά σε κάθε περιφέρεια της χώρας, με δημιουργία Επιτροπών σε κάθε νομό για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική του βάση και στις τοπικές κοινωνίες.

“Η συγκρότηση ενός ανοικτού, σύγχρονου, δημοκρατικού κόμματος της Αριστεράς αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τις πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές που θέλει να επιφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε “Χρειαζόμαστε ένα κόμμα όπου τα μέλη θα έχουν λόγο, και οι τάσεις θα λειτουργούν πράγματι ως ρεύματα ιδεών και όχι ως μηχανισμοί. Ανοιχτό στην κοινωνία και τις διεργασίες της”.

Αναφορικά με την ατζέντα του συνεδρίου, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά “Ήρθε η ώρα, έχοντας πλήρη επίγνωση και των δυσκολιών αλλά και των δυνατοτήτων, να σχεδιάσουμε τη στρατηγική διακυβέρνησης της Αριστεράς, με ορίζοντα την Ελλάδα του 2021. Ποια Ελλάδα θέλουμε να δημιουργήσουμε. Με ποιο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο, ποιες θεσμικές μεταρρυθμίσεις, στο Σύνταγμα, στο πολιτικό σύστημα, στα δικαιώματα και τον πολιτισμό”.

Σύμφωνα μάλιστα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο χρόνο μέχρι τη διεξαγωγή του Συνεδρίου λέγοντας ότι “είναι πολύτιμος για την επεξεργασία ενός μακρόπνοου συλλογικού σχεδίου για το κόμμα και για τη χώρα”.

Πάντως το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε μια ακόμη κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης, καθώς εκείνη την περίοδο αναμένεται να ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τους δανειστές για τη δεύτερη φάση της αξιολόγησης που θα έχουν στο επίκεντρο τους τη μεταρρύθμιση στο εργασιακό τομέα, θέμα που μαζί με το ενδεχόμενο προώθησης των ιδιωτικοποιήσεων σε ΔΕΚΟ μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στο κόμμα, που φέρεται αποφασισμένο, μένει να επιβεβαιωθεί και στο Συνέδριο, να βάλει τη δική του “κόκκινη γραμμή” απέναντι σε κυβέρνηση και δανειστές!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε