Κυριακή, 21 Απρ.
16oC Αθήνα

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Θέση υπέρ της Όλγας Γεροβασίλη θα πάρει ο Αλέξης Τσίπρας

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Θέση υπέρ της Όλγας Γεροβασίλη θα πάρει ο Αλέξης Τσίπρας

Θέση υπέρ της Όλγας Γεροβασίλη αναμένεται να πάρει ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr μόλις φουντώσει για τα καλά η προεκλογική περίοδος και αρχίσουν οι περιοδείες των υποψηφίων προέδρων η Όλγα Γεροβασίλη θα λάβει μια δήλωση στήριξης από τον Αλέξη Τσίπρα

Η κα Γεροβασίλη από το πρωί έχει δει πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στους οποίους και ο Σωκράτης Φάμελλος και πλέον φαίνεται ότι θα είναι η βασική αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη στην μάχη για την προεδρία με τον Διονύση Τεμπονέρα να μην ανακοινώνει τελικά την υποψηφιότητά του στην ομιλία που εκφώνησε νωρίτερα στο συνέδριο. 

Όπως είπε, μεταξύ άλλων: «Χρειαζόμαστε συλλογικότητα, συντροφικότητα, ανιδιοτέλεια και διάθεση για προσφορά. Η Αριστερά δεν παράγει μεσσίες και ήρωες. παράγει κοινωνικά υποδείγματα. Έχουμε χρέος να κρατήσουμε την υπόθεση αυτή ζωντανή. Αν χρειαστεί  για να προχωρήσει η υπόθεση αυτή, να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό, θα το κάνουμε με χαρά γιατί έτσι μεγαλώσαμε».

 

Να σημειωθεί ότι η 10η Μαρτίου, ως ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών ανάδειξης νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δεσμευτική. Ο προφανής λόγος είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να αναχωρήσει για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία έως τον Ιούνιο.

Η νυχτερινή σύσκεψη και το παρασκήνιο

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (22.02.2024), Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Παππάς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης, Κατερίνα Νοτοπούλου, αλλά και οι γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου και Γιώργος Βασιλειάδης έδωσαν ραντεβού σε ουδέτερο κομματικά χώρο, για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Από τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι, οι περισσότεροι κατέληξαν στην Όλγα Γεροβασίλη ως την υποψηφιότητα που σε αυτή τη φάση μπορεί να επαναφέρει το κόμμα στην πολιτική και να αποτελέσει την πιο αξιόπιστη πρόταση εν όψει των επικείμενων ευρωεκλογών. Αμέσως την κάλεσαν στο τηλέφωνο και της ζήτησαν να μπει και εκείνη στη σύσκεψη, αποδεχόμενη στη συνέχεια την πρόσκληση των «8».

Μόνος του σε άδειο συνέδριο ο Κασσελάκης

Η εικόνα του γηπέδου του Tae Kwon Do δεν έχει καμία σχέση σήμερα με το κατάμεστο στάδιο κατά την χθεσινή ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη. 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ζήτησε χθες από την βάση του κόμματος να επαναβεβαιώσει την εμπιστοσύνη του στον ίδιο με νέες εκλογές βρίσκεται στο Tae Kwon Do αλλά από το πρωί που ξεκίνησαν οι εργασίες της δεύτερης ημέρας η συμμετοχή είναι μικρή. 

Οι ομιλίες των συνέδρων συνεχίζονται αδιάκοπα, ο Πρόεδρος του κόμματος κάνει ό,τι μπορεί για να προσελκύσει κόσμο αλλά μάλλον το ενδιαφέρον θα είναι μεγαλύτερο αύριο όταν θα μιλήσουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αύριο θα τοποθετηθεί και η κα Ολγα Γεροβασίλη. 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις