Πολιτική

Συνέντευξη Βενιζέλου: Προτιμώ πολιτικό πρόσωπο για Πρόεδρο – Απαντά γιατί επισπεύστηκαν οι διαδικασίες

Για την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο Mega.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αποκάλυψε πως σήμερα το μεσημέρι σε μία μη προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε η επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην ουσία ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε πως το μεσημέρι πάρθηκε η απόφαση και για την οποία ενημέρωσαν και τους δανειστές, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του πως θα βρεθούν οι 180 βουλευτές και θα αποφευχθεί ο κίνδυνος για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ξεκαθάρισε ωστόσο πως την Τρίτη αποκλείεται να ανακοινωθεί το όνομα του υποψηφίου Προέδρου, ενώ ισχυρίστηκε πως μαζί με τον πρωθυπουργό δεν έχουν καταλήξει ακόμα στο πρόσωπο. Βέβαια, ο ίδιος υπογράμμισε πως θα επιθυμούσε ένα πολιτικό πρόσωπο.

Για τους λόγους για τους οποίους επισπεύστηκε η διαδικασία, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκαθάρισε πως έγινε αυτό για να σταθεροποιηθεί το πολιτικό τοπίο και να ενισχυθεί η διαπραγματευτική δύναμη της χώρας εάν εκλεγεί Πρόεδρος, έτσι ωστε σαν αποτέλεσμα να μην ληφθούν νέα μέτρα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να πάει η χώρα σε εκλογές πριν επιτευχθεί συμφωνία, υπογραμμίζοντας πως το ΔΝΤ ακόμα και τώρα εξακολουθεί και απαιτεί περιττά και βλαπτικά μέτρα, για την οικονομία.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως με τη στάση του μπορεί επιβάλει τις εκλογές, ενώ σημείωσε πως οι αγορές, οι επενδυτές και οι δανειστές φοβούνται όταν ακούν την αξιωματική αντιπολίτευση πως δεν τη δεσμεύει καμία υπογραφή. Όπως είπε είναι κρίμα από τον θεό να επιστρέψει η χώρα πίσω σε περιπέτειες και κάλεσε και “παρακάλεσε” τους πολίτες και τις πολιτικές δυνάμεις να το αντιληφθούν αυτό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σε συναγερμό Ελλάδα και Ευρώπη για την ενεργειακή «καταιγίδα»: Το αίτημα της Αθήνας, τα αγκάθια και στη μέση ο ΕΦΚ
Η κυβέρνηση «ξεκλειδώνει» δημοσιονομικές εφεδρείες για πετρέλαιο θέρμανσης, οριζόντια αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, επαναφορά του πλαφόν στο περιθώριο κέρδους, αλλά και επέκταση της επιδότησης στο Diesel
Κυριάκος Μητσοτάκης
Άδωνις Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Κανένας δε ζήτησε την αλλαγή της ώρας θανάτου – Φτάνει με τις συκοφαντίες»
«Καλώ τις ανακριτικές αρχές να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα του Διοικητού του Νοσοκομείου και των ιατρών που παρέλαβαν από το ΕΚΑΒ ώστε να μην αφήσουμε χώρο στις συνωμοσιολογικές θεωρίες», είπε ο υπουργός Υγείας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης 125
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση στο επίδομα θέρμανσης για όλες τις μορφές ενέργειας και επιδότηση diesel όλο τον Οκτώβριο
Ο πρωθυπουργός σχολιάζει τη διπλή αναβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους Moody’s και Scope, ενώ αναφέρεται και στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης
Κυριάκος Μητσοτάκης 192
Η ΕΛΑΣ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα – Η μάχη με το ΠΑΣΟΚ και οι αναποφάσιστοι
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της ΕΛ.Α.Σ. στον προοδευτικό χώρο - Η πίεση στο ΠΑΣΟΚ, το ισχυρό χαρτί Τσίπρα και το δύσκολο πέρασμα από την εκλογική επιρροή στην κυβερνητική αξιοπιστία
Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ 11