Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά απαντούν για την τροπολογία Καιρίδη για τους μετανάστες «μέσω» Μαρινάκη

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά απαντούν για την τροπολογία Καιρίδη για τους μετανάστες «μέσω» Μαρινάκη
Φωτογραφία: Eurokinissi

Μία ημέρα μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, για την τροπολογία που κατέθεσε ο Δημήτρης Καιρίδης για τους μετανάστες, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού απαντούν με δηλώσεις που είχε κάνει πριν από τρεις μήνες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. 

Αναλυτικά οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά αναφέρουν: “Αντί οποιουδήποτε άλλου σχολίου, παρατίθεται, επί λέξει, η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στους πολιτικούς συντάκτες, πριν από τρεις μήνες, στις 29 Σεπτεμβρίου 2023: 

Ν. Οικονόμου (Δημοσιογράφος) Το ερώτημά μου αφορά τις ελληνοποιήσεις μεταναστών. Υπήρξε μια σύγχυση με κάποιες δηλώσεις που έκανε ο κ. Καιρίδης. Τι ισχύει; Το διαψεύσατε, από ό,τι είδα χθες. Θα ήθελα και εδώ μια επίσημη απάντηση. Και δεύτερον, αν εξακολουθεί ο κ. Καιρίδης να έχει την εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού.

Π. Μαρινάκης (κυβερνητικός εκπρόσωπος): Ευχαριστώ για το ερώτημα. Να το πούμε και από την επίσημη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εδώ στη Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση της Κυβέρνησης για ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις. Γιατί υπήρξε και μια παρανόηση πάλι, ελπίζω όχι κακοπροαίρετη, από κάποια ΜΜΕ. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση, κανένα τέτοιο σχέδιο και κανένας τέτοιος ευρύτερος σχεδιασμός από την Κυβέρνηση”.

Η τροπολογία Καιρίδη κατατέθηκε χθες (15.12.2023) στο νομοσχέδιο του «μίνι» Ασφαλιστικού και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αντέδρασε άμεσα, τονίζοντας πως πρόκειται για μια απόφαση λανθασμένη και ζητά να αποσυρθεί η τροπολογία και να επανεξετάσει η κυβέρνηση τη θέση της.

«Αδυνατώ να καταλάβω γιατί η κυβέρνησή μας ελαστικοποιεί κι άλλο τη δυνατότητα παροχής άδειας διαμονής και εργασίας στους παράνομους μετανάστες», ανέφερε.

«Και είναι τελείως άστοχο ν’ ακούγεται ότι η λύση του δημογραφικού προβλήματος μπορεί να είναι η νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών», σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα είναι χώρα, κι όχι χώρος» και ζητώντας από την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις