Πολιτική

Συνεχίζεται η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Χρυσοχοΐδη για το μεταναστευτικό

Ο “πόλεμος” ανακοινώσεων ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνεχίζεται αναφορικά με το μεταναστευτικό.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην ανακοίνωση του υπουργείου και επιτίθεται και πάλι στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Χρυσοχοΐδης μάταια προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Και μάλλον θα πρέπει να απαντήσει στους πολίτες και στους δημάρχους των νησιών μας, που τόσο καιρό η κυβέρνηση περιπαίζει, και όχι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ».

«Για όσους ξέρουν ανάγνωση», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, «τα όσα διατύπωσε στην επιστολή του στην αρμόδια Επίτροπο είναι σαφή. Αν κοροϊδεύει την Επίτροπο και όχι τους Έλληνες μένει να φανεί», σχολιάζει, για να τονίσει πως, όμως «το ποιος δήθεν σπέρνει σύγχυση και το ποιος βρίσκεται πραγματικά σε απόλυτη σύγχυση και αδυναμία να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση, όπως άλλωστε και ο ίδιος παραδέχθηκε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το έχουν καταλάβει ήδη όλοι οι Έλληνες πολίτες».

“Θα κλείσουν και η Μόρια και το Βαθύ”

Νωρίτερα το υπουργείο Προστασίας του πολίτη σε ανακοίνωση- απάντηση σε δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την λειτουργία των δομών υποδοχής αλλοδαπών τόνιζε πως «ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να σπείρει σύγχυση επειδή δεν είναι σε θέση να παράγει πολιτική» και επεσήμανε ότι θα κλείσουν και η Μόρια και το Βαθύ, όταν είναι έτοιμες οι νέες δομές και καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να μην ψάχνει για προφάσεις».

Click4more: “Η Μόρια και το Βαθύ θα κλείσουν”! “Πόλεμος” ΣΥΡΙΖΑ – Χρυσοχοΐδη για το προσφυγικό

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει: «Αναφερόμενος (ο κ. Τσίπρας) στην ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης για το πώς θα διαμορφωθούν οι δομές υποδοχής και φύλαξης αιτούντων άσυλο στα νησιά του Αιγαίου, μίλησε για ταυτόχρονη λειτουργία υπαρχουσών και υπό κατασκευή δομών. Δεν είναι έτσι. Η Μόρια θα κλείσει. Το Βαθύ θα κλείσει. Θα κλείσουν όταν θα είναι έτοιμες οι νέες δομές, σύμφωνα με τον ήδη ανακοινωθέντα κυβερνητικό σχεδιασμό.

Μέχρι τότε ανοικτές και κλειστές δομές θα λειτουργούν παράλληλα, όπως γινόταν και όλα αυτά τα χρόνια, και επί ΣΥΡΙΖΑ κι ας το αρνιόταν. Αυτή ακριβώς η προσωρινή παράλληλη λειτουργία επεξηγείται και στην επιστολή προς την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κυρία Μιγιάτοβιτς.

Η Μόρια θα κλείσει κύριε Τσίπρα. Το Βαθύ θα κλείσει. Αν αυτό δεν σας αρέσει πείτε το χωρίς περιστροφές, μην ψάχνετε προφάσεις».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κατσαφάδος από Σαλαμίνα: Προτεραιότητα η γρήγορη καταγραφή των ζημιών και οι αποζημιώσεις, την Τρίτη ξεκινούν οι αυτοψίες
Στο νησί ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας - Περίπου 600 άνθρωποι απομακρύνθηκαν διά θαλάσσης - Στο Πυροσβεστικό Σώμα η έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών
Κατσαφάδος Σαλαμίνα
Αντώνης Σαμαράς για τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα: Μια ακόμη διεθνής πειρατεία από την Άγκυρα, αυτά είναι τα κατά φαντασία «ήρεμα νερά»
«Τι ακριβώς κάνουμε; Ποια είναι η στρατηγική μας; Δεν βλέπουμε πως η Τουρκία προσπαθεί να μας αποκόψει από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο;» διερωτάται στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός
Ο Αντώνης Σαμαράς 122
Θαλάσσια πάρκα: Σκληρή κριτική της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς απέναντι στην Τουρκία
Παράνομη χαρακτηρίζει την τουρκική κίνηση η ΕΛ.Α.Σ - Ζητεί ευρωπαϊκή αντίδραση και κυρώσεις, εγκατάλειψη της πολιτικής των «ήρεμων νερών» και επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα 5
Η Ελλάδα απαντά στις τουρκικές προκλήσεις με τα θαλάσσια πάρκα σε βόρειο Αιγαίο και Καστελόριζο: Είναι παράνομα και δεν δημιουργούν τετελεσμένα
Το υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενεργεί «με συνέπεια και αποφασιστικότητα» για την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της
Φρεγάτα 96