Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα συγκάλεσαν για την Τρίτη Μέρκελ και Ολάντ

ΦΩΤΟ - ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ - ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την ώρα που οι εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας είναι ραγδαίες μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, οι εξελίξεις και στο εξωτερικό είναι καταιγιστικές! Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθούν αύριο στο Παρίσι αλλά συγκάλεσαν και για την Τρίτη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία απόψε για το θέμα της Ελλάδας και ζητούν τη σύγκληση συνόδου κορυφής της ευρωζώνης την Τρίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της καγκελαρίας.

“Και οι δύο συμφωνούν ως προς το ότι η ψήφος των ελλήνων πολιτών πρέπει να γίνει σεβαστή”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Η καγκελάριος και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τάσσονται υπέρ της σύγκλησης συνόδου κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ την Τρίτη” και διατύπωσαν το αίτημα αυτό προς τον Ντόναλντ Τουσκ, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, η επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών για μια συμφωνία μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μετά από σχετική απόφαση του Eurogroup. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, εφόσον το ελληνικό πρόγραμμα έχει λήξει από την προηγούμενη Τρίτη, δεν είναι δυνατό να ξεκινήσουν άμεσα διαβουλεύσεις, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει λάβει την αναγκαία εντολή από το αρμόδιο όργανο, που είναι το Eurogroup.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ θα έχει αύριο το πρωί τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με θέμα την Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε