Πολιτική

Σύνοδος Κορυφής: Άγριος καβγάς Ρέντσι – Ρουτέ για την Ελλάδα!

Μαλλιά κουβάρια έγιναν ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρουτέ για τα... μάτια της Ελλάδας, στο περιθώριο της μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής. Οι δύο ηγέτες που εκπροσωπούν διαφορετικά... στρατόπεδα, όσον αφορά τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη, διαφώνησαν έντονα όταν ο κ. Ρούτε αρνήθηκε να πάει στο κοινοβούλιο της χώρας του πρόταση για τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ολλανδική De Volskrant αναφέρει πως οι δυο άνδρες είχαν έντονη λογομαχία στο διάδρομο της Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με διπλωμάτη που ήταν μπροστά στον καυγά. Ο μεν Ρέντσι είναι υπέρ της Ελλάδας και της συμφωνίας για να αποφευχθεί μια νέα ταπείνωση της χώρας και φάνηκε να χάνει την υπομονή του με το μπλοκ Γερμανίας και Ολλανδίας!

Ο Ματέο Ρέντσι είχε ξεκαθαρίσει προσερχόμενος στη Σύνοδο ότι πρέπει να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα και να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Ο κ. Ρουτέ, όμως, αρνήθηκε να φέρει στο κοινοβούλιο της χώρας του πρόταση για τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και απαίτησε “βαθιές” μεταρρυθμίσεις, αλλά και να κλείσει η ελληνική κυβέρνηση όσες… εκκρεμότητες παραμένουν ανοιχτές από τα πρώτα δύο μνημόνια!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης από Όλυμπο: «Νέος αναπτυξιακός πυλώνας» μετά την ένταξη στην UNESCO – 400 εκατ. ευρώ για την ορεινή ανάπτυξη
Στόχος η επέκταση του Πάρκου κατά 60% - Ο πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του με στίχους του Κωστή Παλαμά - «Η Ελλάδα έχει ακόμη κορυφές που δεν έχει πατήσει»
Στιγμιότυπο από την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση για την ένταξη του Ολύμπου στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO (Πηγή φωτογραφίας: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ