Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Σύνοδος κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας στο Ζάππειο

Σύνοδος κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας στο Ζάππειο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας. Είναι η τρίτη κατά σειρά Σύνοδος των 3 χωρών, που στόχο έχει να εμβαθύνει τη συνεργασία σε ένα ευρύ φάσμα τομέων: τον τουρισμό, το εμπόριο, τις μεταφορές, το μεταναστευτικό και πρωτίστως τη συνεργασία σε θέμα της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου

Η Τριμερής Σύνοδος, η οποία συγκαλείται με φόντο τις προκλήσεις Ερντογάν στα Βαρώσια και την διεθνή καταδίκη κατά της ‘Άγκυρας, θα κλείσει με ένα κοινό ανακοινωθέν, στο οποίο θα καλούν την Τουρκία να απέχει από προκλητικές ενέργειες και να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Το σχήμα αυτό λειτουργεί εξισορροπητικά στην επιθετική συμπεριφορά της Άγκυρας τονίζουν κυβερνητικές πηγές ενώ το μήνυμα που εκπέμπουν ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα είναι ότι λειτουργούν χωρίς αποκλεισμούς έναντι όποιων χωρών προσυπογράφουν την προσέγγιση του σχήματος.

«Η σημερινή Σύνοδος Κορυφής αντανακλά την δέσμευση των χωρών μας για την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή. Θα μας δώσει τη δυνατότητα να ανοίξουμε τον δρόμο για έναν ταχύτερο συντονισμό των δράσεών μας προς όφελος των λαών μας και προς όφελος της ευρύτερης περιοχής» δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις