Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Σύνοδος Κορυφής: Γιατί ακυρώθηκε η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού

Σύνοδος Κορυφής: Γιατί ακυρώθηκε η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού

Ακυρώθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος (διακοπή ρεύματος) η συνέντευξη Τύπου που ήταν να παραχωρήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. 

Όπως έγινε γνωστό, ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει δια ζώσης για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τους δημοσιογράφους που βρίσκονται εκεί.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες εκτός από τις κυρώσεις που υιοθέτησαν χθες έναντι της Λευκορωσίας ασχολήθηκαν και με την πανδημία του κορονοϊού. 

Στα συμπεράσματά τους υπογράμμισαν την ανάγκη επιτάχυνσης του εμβολιασμού στην ΕΕ και τη βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης που θα επιτρέψουν το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας. Τόνισαν επίσης ότι χρειάζεται επαγρύπνηση σχετικά με τις νέες μεταλλάξεις.

Σε ό,τι αφορά το Πιστοποιητικό COVID, οι ευρωπαίοι ηγέτες επισημαίνουν ότι «οι προσπάθειες για τη διασφάλιση μιας συντονισμένης προσέγγισης πρέπει να συνεχιστούν πριν από το καλοκαίρι». Σε αυτό το πλαίσιο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλωσορίζει τη συμφωνία που επετεύχθη για το Ευρωπαϊκό Πράσινο Πιστοποιητικό Covid και καλεί για την άμεση υιοθέτησή του. Επίσης, με προοπτική τη διευκόλυνση της ελεύθερης μετακίνησης στην ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί για την αναθεώρηση των συστάσεων του Συμβουλίου για τα ταξίδια εντός της ΕΕ στα μέσα Ιουνίου.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις