Σάββατο, 18 Μαΐ
22oC Αθήνα

Συνομιλία Τσίπρα – Ολάντ για να αποφευχθεί νέο πακέτο μέτρων

Πηγή Eurokinissi
Πηγή Eurokinissi

Μία τρίτη ψηφοφορία για νέα μέτρα δεν έχει συμφωνηθεί στη Σύνοδο Κορυφής και μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να είπε ο Α. Τσίπρας στον Φ. Ολάντ που υποσχέθηκε να μιλήσει προσωπικά στην Μέρκελ.

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει τόσο η άφιξη των εκπροσώπων των θεσμών όσο και το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων, ιδίως μετά τις πληροφορίες για απαιτήσεις νέων μέτρων και ψήφιση τους από την Ελληνική Βουλή.

Σύμφωνα με τα ”Νέα” ο Α. Τσίπρας μίλησε τηλεφωνικά με τον Γάλλο Πρόεδρο όπου του δήλωσε πως τέτοιο πακέτο μέτρων δεν συμφωνήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής και πως εαν ζητηθεί να ψηφιστεί θα ρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά το δημοσίευμα ο Φ. Ολάντ απάντησε στον Έλληνα Πρωθυπουργό πως θα μιλήσει προσωπικά στη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ για να της εξηγήσει τους κινδύνους που κρύβονται σε απαιτήσεις εκτός προγράμματος.

«Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα πρόσθετων προαπαιτούμενων μέτρων» ανέφερε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κυβερνητική πηγή, σημειώνοντας μάλιστα ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί και κάποιο τέτοιο αίτημα.

«Για την κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή προέχει η υλοποίηση της συμφωνίας της συνόδου κορυφής του Ιουλίου» ανέφερε η ίδια πηγή, επισημαίνοντας ότι σε αυτό κατατείνει η δήλωση του Επιτροπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και η τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να παραστεί στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, συνεδρίαση η οποία αναμένεται να συζητήσει την κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά τις πρόσφατες ψηφοφορίες στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα μέτρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε