Πολιτική

Συνταγματική Αναθεώρηση – Μπαλάφας: “Το αίτημα είναι ώριμο”

«Η κυβέρνηση ξεκινάει τις διαδικασίες για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Αίτημα το οποίο είναι ώριμο όσον αφορά ορισμένα θέματα», δήλωσε στη τηλεόραση του Alpha ο βουλευτής Β΄Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Υπάρχουν κάποιοι πυλώνες», τόνισε στη συνέχεια για την Συνταγματική Αναθεώρηση ο Γιάννης Μπαλάφας, «αναφέρω έναν, το ζήτημα της διεύρυνσης των δημοκρατικών θεσμών και της ενίσχυσης του κοινοβουλευτισμού. Μπαίνουν ζητήματα του ορίου των θητειών των βουλευτών».

Η Συνταγματική Αναθεώρηση και ο ΣΥΡΙΖΑ

giannhs mpalafas

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε: «Συζητάμε την ύπαρξη ορισμένων θεσμών άμεσης δημοκρατίας στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας όπως δημοψηφίσματα ή λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία.

[read4more]

Συζητάμε για το ζήτημα του κράτους δικαίου ή το ζήτημα της κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ώστε να μην διαφεύγουν οι πολιτικοί από πιθανά αδικήματα, λόγω του μικρού χρόνου παραγραφής τους.

Το διάστημα των 2 χρόνων που πέρασε δεν ήταν μια ήρεμη περίοδος. Τώρα που βγήκαμε από το μνημόνιο μπορούμε να συζητάμε τα θέματα αυτά. Η διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης που ξεκινάει θα προχωρήσει εάν υπάρχουν ευρύτερες και ισχυρές συναινέσεις και συνεννοήσεις με όλα τα κόμματα».

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε εξάλλου τη στάση των αλβανικών αρχών ο Γιάννης Μπαλάφας. Συγκεκριμένα υποστήριξε, «η ελληνική κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ξεκάθαρα ότι θεωρεί απαράδεκτο το συμβάν και καταδίκασε το γεγονός της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής. Η ενέργεια και η στάση των αλβανικών καταδιωκτικών αρχών ήταν απαράδεκτη, όπως και οι δηλώσεις του Ράμα, οι οποίες δεν βοηθάνε στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ενώ φαινόταν ότι θα μπορούσαμε και με την Αλβανία να ξεκινήσουμε ένα διάλογο για να εξομαλύνουμε τις σχέσεις μας, προέκυψε το θέμα αυτό. Θα εξαντλήσουμε λοιπόν, όλες τις δυνατότητες που μας δίνει το διεθνές δίκαιο για την διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής που στοίχισε τη ζωή ενός νέου ανθρώπου».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας: Μείωση φόρων στους μισθωτούς, φορολόγηση του πλούτου και αλλαγή παραγωγικού μοντέλου
Στο τρίτο μέρος της συνέντευξης ανοίγει την οικονομική ατζέντα της ΕΛ.Α.Σ., επιτίθεται στην κυβέρνηση για Πολιτική Προστασία και ΔΕΔΔΗΕ και προαναγγέλλει αλλαγές σε νερό, αυτοδιοίκηση και μη κρατικά πανεπιστήμια
Ο Αλέξης Τσίπρας 13
Έβρος: Το masterplan μετά τις φωτιές που επιστρέφει ως μπούμερανγκ στην κυβέρνηση – ΕΛΑΣ και ΣΥΡΙΖΑ ζητούν απαντήσεις
Η υπόθεση του «Έβρος Μετά» επιστρέφει σαν μπούμερανγκ στο Μαξίμου, καθώς τρία χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές το ερώτημα δεν είναι πλέον τι εξαγγέλθηκε αλλά τι υλοποιήθηκε
Καταστροφές απο την πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη 5
Άκης Σκέρτσος για Αλέξη Τσίπρα: «Κάθε φράση και ένα ψέμα ή μια ανακρίβεια, αδιόρθωτος»
«Κανείς δεν φρόντισε να τον ενημερώσει ότι οι επενδύσεις στην αναβάθμιση δικτύων έχουν 4πλασιαστεί από το 2019 και πλέον ξεπερνούν το 1,5 δις ετησίως από μόλις 400 εκ. ευρώ το 2019;» διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας
Άκης Σκέρτσος 13