Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Συρίγος για δίκη για το Μάτι: Θεωρούσα αυτονόητο ότι θα υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις

Συρίγος για δίκη για το Μάτι: Θεωρούσα αυτονόητο ότι θα υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

«Σήμερα το πρωί περνούσα έξω από τα δικαστήρια… Θεωρούσα αυτονόητο ότι θα υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις» είπε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος μιλώντας στην ΕΡΤ, για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στα δικαστήρια, στη δίκη για το Μάτι.

«Οι Βρετανοί λένε ότι η Δικαιοσύνη που αργεί να αποδοθεί, είναι στην πραγματικότητα άρνηση δικαιοσύνης. Πιστεύω ότι θα αποκατασταθεί το πρόβλημα. Επειδή είναι μια δίκη που θα διαρκέσει καιρό, θα αποκατασταθεί άμεσα το πρόβλημα. Απλώς, δε χρειαζόταν αυτό το πράγμα σήμερα» συμπλήρωσε ο κύριος Συρίγος.

Ο Αγγελος Συρίγος επισήμανε ότι ο Ερντογάν θα ανεβάσει τους τόνους κατά της Ελλάδας… «Η ρητορική του Ερντογάν, όσο περνάει ο καιρός, θα είναι προσανατολισμένη στο εσωτερικό ακροατήριο, το οποίο απαρτίζουν ισλαμιστές από τους γκρίζους Λύκους, οι οποίοι τον υποστηρίζουν και από την αντιπολίτευση, στην οποία συμμετέχει η Ακσενέρ. Η τουρκάλα πολιτικός υποστηρίζεται από ένα 15-16% των ψηφοφόρων της χώρας. Ο στόχος του Ερντογάν μέσα από αυτή τη ρητορική είναι αυτό το 15-16% να το προσεκλύσει. Επομένως, θα ανεβάζει τους τόνους έναντι Ελλάδος και Συρίας, πιστεύοντας ότι θα μπορέσει να κερδίσει ψηφοφόρους από αυτό το ρεύμα». «Ισχυρές συμμαχίες και στρατός ως απάντηση στην επιθετική ρητορική Ερντογάν», συμπλήρωσε

Αναφορικά με την Τουρκία είπε… «Η γεωγραφική θέση της Τουρκίας της δίνει τη δυνατότητα να έχει διπλό ρόλο. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η Τουρκία λειτουργούσε ως παράγων ανάσχεσης της Σοβιετικής Ένωσης προς τον Νότο και τώρα ξανά προβάλλει αυτός ο ρόλος και ακόμη, στα μάτια των ΝΑΤΟϊκών δεν είναι δυνατόν να μιλάνε για άμυνα της Δυτικής Συμμαχίας χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας. Μέχρι τώρα η Δύση είναι διατεθειμένη να δώσει πίστωση χρόνου στην Τουρκία μέχρι να δει τι θα γίνει με το αποτέλεσμα των εκλογών. Δεν πρόκειται να πιέσει την κατάσταση. Επομένως, θα είμαστε σε μια αμφιταλάντευση, θα περιμένουν μέχρι να δουν τι θα βγει από τις εκλογές. Από εκεί και πέρα όμως, δεν θέλουν με τίποτα να χάσουν την Τουρκία από τη Δυτική Συμμαχία»

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις