Πολιτική

ΣΥΡΙΖA: «Γκρίνια» για τα αποτελέσματα των εκλογών – Η «Oμπρέλα» προτίμησε να ψηφίσει τους υποψηφίους του ΚΚΕ

Τις πρώτες εσωκομματικές απώλειες μετά την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ μετράει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς όπως υποστηρίζουν παράγοντες της Κουμουνδούρου η αύξηση των ποσοστών της παράταξης του ΚΚΕ είναι άμεσα συνδεδεμένη με το θέμα του νέου προέδρου.

Όπως υποστηρίζουν δηλαδή κορυφαίοι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, η άνοδος του ΚΚΕ δεν έχει τόσο να κάνει με τους υποψηφίους του Περισσού όσο με το γεγονός ότι μέλη και στελέχη της Ομπρέλας προτίμησαν να δώσουν την ψήφο τους στον Δημήτρη Κουτσούμπα παρά στον Στέφανο Κασσελάκη.

Μάλιστα οι ίδιοι άνθρωποι λένε ότι τα στελέχη αυτά δεν ήθελαν με κανέναν τρόπο ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί ως ο άνθρωπος ο οποίος αναγέννησε με την παρουσία του το κόμμα.

Και αυτό γιατί τότε όλοι αυτοί που του κάνουν κριτική χαρακτηρίζοντας τον Πέπε Γκρίλο και Τραμπ της Ελλάδας, θα έχαναν κάθε επιχείρημα έναντι όλων όσων ψήφισαν τον εξ’ Αμερικής προσδοκώντας την αναγέννηση του κόμματος τους.

Επίσημα πάντως συνεχίζεται ο διάλογος των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ποιος φταίει και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εισέπραξε τίποτα στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι προφανώς η διπλή ήττα στις εθνικές εκλογές, η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και οι εσωκομματικές αντιπαλότητες για την εκλογή του νέου προέδρου έπαιξαν τον ρόλο τους. Όπως επίσης καθοριστική σημασία έχει και η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στη θέση του προέδρου.

Γκρίνια για τον Σπίρτζη

Όλα αυτά συνέβαλαν στο γεγονός ότι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενισχύθηκαν από το κόμμα ενώ γκρίνια υπάρχει και για τον Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος επί Τσίπρα είχε αναλάβει την διαμόρφωση των αυτοδιοικητικών συνδυασμών, οι οποίοι δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ εξ αιτίας της παραίτησης του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας ωστόσο ο Χρήστος Σπίρτζης απέδωσε την αυτοδιοικητική ακινησία του ΣΥΡΙΖΑ στο γεγονός ότι «δεν έγινε συνέδριο και πήγαμε άρον-άρον σε μια εκλογή προέδρου, που πρέπει να απολογηθούν αυτοί που στήριξαν στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη λογική, νομίζω ότι έχει δείξει τα αποτελέσματά της».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «αυτό συνεπάγεται ότι, όταν ένας χώρος, ένα κόμμα δεν σέβεται τις πολιτικές διαδικασίες του και ενεργεί διαδικαστικά και οργανωτικά κατά το δοκούν, ανάλογα με τη σκοπιμότητα που έχει ο καθένας, οδηγούμαστε σε άλλου είδους αποτελέσματα».

Όλοι ωστόσο παραδέχονται ότι η ενασχόληση τους με τις εσωκομματικές εκλογές δεν βοήθησε καθόλου τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν την αυτοδιοικητική μάχη.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης αναφερόμενος στο αποτέλεσμα τόνισε ότι η αντικατάσταση του Αλέξη Τσίπρα από τον Στέφανο Κασσελάκη δεν έδωσε τη δυναμική που αρκετοί στον ΣΥΡΙΖΑ προδιέγραφαν.

Επεσήμανε ακόμα ότι «οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι εκλογές που παίζουν ρόλο τα πρόσωπα και η δουλειά τους, αλλά βγάζουν και πολιτικά συμπεράσματα».

«Στέλνουν πολιτικά μηνύματα», συνέχισε ο ευρωβουλευτής, «και το πολιτικό μήνυμα για την ΝΔ είναι θετικό για τους στόχους που έθεσε, για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι θετικό και εμείς δεν πρόκειται, ούτε πρέπει να πούμε αυτό που είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν βγήκαν Κούβελας, Ανδριανόπουλος και Έβερτ, ότι νίκησε η τοπική αυτοδιοίκηση».

«Πρέπει να δούμε με σοβαρότητα, συλλογικότητα και ευθύνη τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα και τι λάθη έχουμε κάνει» πρόσθεσε ακόμα ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καταδίκη Φλώρου για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου στη Βουλή ζητάει ο εισαγγελέας
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν έριξε γροθιά στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, περιγράφοντας από την πλευρά του, ότι «έπιασε από το γιακά τον Βασίλη Γραμμένο, του έβαλε τρικλοποδιά και αυτός έπεσε κάτω»
Ο Κωνσταντίνος Φλώρος
Μαρινάκης κατά ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης να μην ντρέπεται να μας πει με ποιον θα κυβερνήσει, πραγματικός νικητής του συνεδρίου ο Δούκας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη Χαριλάου Τρικούπη ότι δεν δίνει σαφές στίγμα διακυβέρνησης, επέμεινε ότι η αυτοδυναμία παραμένει ζητούμενο για τη ΝΔ, ενώ αναφέρθηκε ακόμη στο Άγιο Φως, στη δίκη για τα Τέμπη, στον κατώτατο μισθό και στην πορεία της οικονομίας
Παύλος Μαρινάκης
Ανανεώθηκε πριν 49 λεπτά
Πλεύρης: Ο Κουτσούμπας τιμά την έναρξη του εμφυλίου – Εγώ δεν μπορώ να τιμώ όσους κράτησαν την Ελλάδα ελεύθερη;
Πυρά κατά του ΚΚΕ από τον υπουργό Μετανάστευσης με αφορμή εκδήλωση του ΚΚΕ στο Λιτόχωρο για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ - Ανησυχία για νέες μεταναστευτικές ροές
Θάνος Πλεύρης
ΥΠΕΞ: «Το Status Quo του Παναγίου Τάφου πρέπει να γίνεται πλήρως σεβαστό»
Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για την απαγόρευση πρόσβασης του Λατίνου Πατριάρχη στον Πανάγιο Τάφο - «Έδωσα εντολή να τελέσει κανονικά τις λειτουργίες», έγραψε σε ανάρτησή του ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Υπουργείο Εξωτερικών
Το Μαξίμου βάζει τέλος στις συζητήσεις για πρόωρες εκλογές, αλλά τα αντίθετα σενάρια φουντώνουν
Είναι ίσως η πρώτη φορά από το 2019, που παρ’ ότι ο πρωθυπουργός δηλώνει κάθετα ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της, «γαλάζια» στελέχη επιμένουν ότι δημιουργούνται οι συνθήκες για πρόωρες κάλπες
Μέγαρο Μαξίμου