Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: 61 βουλευτές καταγγέλλουν «απαράδεκτες καθυστερήσεις» στις προσλήψεις σε τοπικές μονάδες υγείας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν 61 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. Κάνουν λόγο για «απαράδεκτες καθυστερήσεις» στην προκήρυξη για πρόσληψη προσωπικού σε Τοπικές Μονάδες Υγείας.

Συγκεκριμένα, 61 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ρεθύμνου και τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο. Ανδρέα Ξανθού και τη συνυπογραφή της Γραμματέως της Κ.Ο. Όλγας Γεροβασίλη ερωτούν τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, σχετικά με «την εγκατάλειψη της πρωτοποριακής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) και τον οικογενειακό γιατρό».

Όπως σημειώνουν οι βουλευτές, «ενώ η μεταρρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αξιολογηθεί θετικά από τον Π.Ο.Υ., την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ανεξάρτητους αξιολογητές που όρισε ο κ. Κικίλιας, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ναρκοθετεί ουσιαστικά το μέλλον του θεσμού καθυστερώντας πάνω από ένα χρόνο τις προσλήψεις προσωπικού από προκήρυξη που η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ εξέδωσε».

Η κυβέρνηση της ΝΔ, προσθέτουν, «αναγκάστηκε να δηλώσει ότι στηρίζει τις ΤΟΜΥ, στην πραγματικότητα όμως το σχέδιό της για την Πρωτοβάθμια είναι τα ΣΔΙΤ και οι ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας».

Συγκεκριμένα, ερωτούν τον υπουργό Υγείας:

-Πότε θα προσληφθούν οι επιτυχόντες της τελευταίας προκήρυξης για τη στελέχωση των ΤΟΜΥ;

-Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης νέων ΤΟΜΥ;

-Ποιος είναι ο πολιτικός σχεδιασμός του Υπουργείου για την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ και για την προοπτική της ενσωμάτωσης των νέων δομών στο ΕΣΥ;

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύσκεψη στο Μαξίμου για μείωση των τιμών σε βασικά αγαθά – Η στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων στην ατζέντα της κυβέρνησης
Η σύσκεψη γίνεται λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας PosoKanei - Η κυβέρνηση «τρέχει» την υλοποίηση δεσμεύσεων και μεταρρυθμίσεων
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναδημοσίευσε βίντεο Βρετανίδας που μιλάει για το ΕΣΥ – «Στην παιδιατρική φροντίδα η Ελλάδα τα καταφέρνει καλύτερα»
Η εμπειρία μιας μητέρας με τον άρρωστο γιο της άνοιξε ξανά τη συζήτηση για την ταχύτητα εξυπηρέτησης στο ΕΣΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας
Η Βρετανίδα που μίλησε για το ΕΣΥ 27
Στην αντεπίθεση ο Κασσελάκης: Εγώ ζήτησα από την Τζάκρη να παραιτηθεί – Το κόμμα κινείται στο φιλελεύθερο κέντρο
«Οι Δημοκράτες περνάνε σε μία νέα φάση, οριοθετώντας τον πολιτικό τους χώρο στο φιλελεύθερο κέντρο της εφαρμοσμένης πολιτικής με τις αξίες της αλληλεγγύης, της ισότητας και του ανθρωπισμού»
Στέφανος Κασσελάκης και Θεοδώρα Τζάκρη 56