Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Αδίσταχτη και τυχοδιωκτική η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαγγέλλει μέτρα «ασπιρίνες» για την ακρίβεια

ΣΥΡΙΖΑ

Αρνητή της πραγματικότητας που εξαγγέλλει μέτρα «ασπιρίνες» χαρακτηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό. Το σχόλιο αυτό αφορά την χθεσινή εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι παγώνει τους πλειστηριασμούς για 3000 ακίνητα τα οποία ανήκουν σε ευάλωτους δανειολήπτες.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε για τους πλειστηριασμούς ότι τα τελευταία στοιχεία της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών δείχνουν ότι υπάρχουν 435.110 δάνεια συνολικού ύψους 31,44 δισ. €, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αφορούν σε “κόκκινα” δάνεια με υποθήκη την πρώτη κατοικία.

«Γίνεται για ακόμη μια φορά φανερό ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δε θέλει να αντιμετωπίσει τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Δεν θέλει να κατανοήσει την έκταση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι δανειολήπτες οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τα Fund, χωρίς καμία προστασία της κατοικίας τους και χωρίς καμία δυνατότητα να προστατευτούν από τις εκβιαστικές πρακτικές και απειλές για εκποίηση της περιουσίας τους. Είναι αδιανόητο στην παρούσα χρονική συγκυρία να απειλείται με πλειστηριασμό η κατοικία των λαϊκών νοικοκυριών και των ευάλωτων συμπολιτών μας» ανέφερε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Εφη Αχτσιόγλου, ενώ ο υπεύθυνος Χρηματοπιστωτικού τομέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης, πρόσθεσε:

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης είναι ασπιρίνες για την αντιμετώπιση βαριάς ασθένειας, καθώς μεγάλο μέρος των νοικοκυριών δεν μπορεί με το εισόδημά του να βγάλει τον μήνα και μόνο μέχρι τον Δεκέμβριο – με τον πληθωρισμό να συνεχίζει να καλπάζει από τότε σπάζοντας αρνητικά ρεκόρ 25ετίας και υπερβαίνοντας τον μέσο όρο της ευρωζώνης – είχε καταγραφεί σύμφωνα με το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ απώλεια αγοραστικής δύναμης του μέσου μηνιαίου ατομικού διαθέσιμου εισοδήματος που άγγιζε το 7% σε ετήσια βάση, ενώ η απώλεια αγοραστικής δύναμης του κατώτατου μισθού έφτασε στο 10,4% και του μέσου μισθού των μισθωτών μερικής απασχόλησης στο 13,7%.»

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι είναι πλέον αναγκαίο για την επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας να παρθούν μέτρα τώρα. Μέτρα για την προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων με αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800€. Μέτρα για την προστασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ρύθμιση και διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας, μέτρα για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, μέτρα για τη μείωση των τιμών στην ενέργεια.

Παράλληλα τα στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν «ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του για μια ακόμη φορά προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους για την ενεργειακή ακρίβεια πίσω από τον πόλεμο.

Οι λογαριασμοί του ρεύματος, όμως, έχουν φτάσει στους πολίτες ήδη πριν την παράνομη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Όμως ακόμα και τώρα, υπάρχουν ακόμα περιθώρια ανακούφισης των πολιτών και επιχειρήσεων, όπως η μείωση του ΕΦΚ και η αύξηση του βασικού μισθού.

Η ακρίβεια δεν είναι φυσικό φαινόμενο, η κυβέρνηση είναι αδιάφορη, αδίστακτη και τυχοδιωκτική. Έχει φτάσει στο σημείο να εκμεταλλεύεται τη δυστυχία ενός πολέμου για να ξεφύγει από τις επιπτώσεις της δικής της ανευθυνότητας.

Η ακρίβεια που έχουν βιώσει μέχρι σήμερα οι πολίτες φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις