Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: «Αγώνας δρόμου» για την εκλογή προέδρου – Τα μηνύματα Παππά και οι νέες δηλώσεις στήριξης στους υποψηφίους

ΣΥΡΙΖΑ: «Αγώνας δρόμου» για την εκλογή προέδρου – Τα μηνύματα Παππά και οι νέες δηλώσεις στήριξης στους υποψηφίους

Η αντίστροφη μέτρηση για την διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε με την λήξη της συνεδρίασης της ΚΕ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται να πέσουν στην μάχη της διεκδίκησης της ψήφου αν και παραδέχονται ότι ο χρόνος που απομένει είναι ιδιαίτερα περιορισμένος.

Η Έφη Αχτσιόγλου ,ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Παππάς αλλά και ο Στέφανος Τζουμάκας θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι περιοδείες σε όλη την Ελλάδα ευελπιστώντας ότι έτσι θα μπορέσουν να κινητοποιήσουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να προσέλθουν στις κάλπες.

Και αυτό γιατί όπως επισημαίνουν τα κομματικά επιτελεία όλων των επιτελείων η προσφυγή στην κάλπη είναι αναγκαία όχι μόνο για την εκλογή του νέου προέδρου αλλά και για να διαμηνύσουν την κοινωνία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και την επόμενη μέρα της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα είναι παρών.

Η συνάντηση Παππά με δημοσιογράφους 

Ο Νίκος Παππάς χθες έχοντας δίπλα του – ως υπεύθυνο της καμπάνια του – τον Άγγελο Τόλκα από τους Πασοκογενείς είχε συνάντηση με δημοσιογράφους. Εκεί αναφέρθηκε ακριβώς σε αυτό το θέμα επισημαίνοντας ότι το μεγάλο στοίχημα είναι η συμμετοχή, αποφεύγοντας μάλιστα να βάλει πήχη σε αυτή τη φάση σημειώνοντας ως θετική εξέλιξη την και κατά μία εβδομάδα μετάθεση της εκλογής.

“Το χρονοδιάγραμμα ήταν ασφυκτικό για εκλογή προέδρου αρχές Σεπτέμβρη. Θα έρχονταν από τις νομαρχιακές στο διαρκές συνέδριο τέλος Αυγούστου με την άμμο στα πόδια κι ένα βότσαλο στην τσέπη” είπε.

Ο ίδιος δηλώνει ότι η διαδικασία πρέπει να ανοίξει στην κοινωνία και να μην αφορά τα μέλη αποκλειστικά ενώ εμφανίστηκε θετικός και σε debate μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων.

Σε ότι αφορά το πολιτικό στίγμα των υποψηφίων ο ίδιος έλεγε ότι από τη διήμερη συνεδρίαση και τις πλατφόρμες των υποψηφίων προέκυψε και η βασική πολιτική διαφωνία.

Από τη μια πλευρά ήταν ο Τσακαλώτος που μίλησε για την αριστερή ταυτότητα και η Έφη Αχτσιόγλου που χαρακτήρισε ψευτοδίλημμα το διαχωρισμό αριστερά – κέντρο, και από την άλλη πλευρά τοποθετεί τη δική του πρόταση ο Νίκος Παππάς που διαχωρίζει το ζήτημα της ταυτότητας και της απεύθυνσης στην κοινωνία σημειώνοντας ότι

“Είμαστε κομμάτι και των κεντρώων και των κεντροαριστερών και των αριστερών στην ταυτότητά μας και απευθυνόμαστε σε όλους τους μετριοπαθείς και κεντρώους και προοδευτικούς πολίτες” είπε.

Ήδη πάντως έχουν έχουν τηλεφωνηθεί Νίκος Παππάς, Έφη και Ευκλείδης Τσακαλώτος για να οριστούν και οι κανόνες της διαδικασίας και να ορίσουν όλοι από ένα εκπρόσωπο για να υπάρξει συντονισμένη εκλογική διαδικασία.

Τι λέει ο Νίκος Παππάς για την καταδίκη του

Πάντως για το βασικό μειονέκτημα της υποψηφιότητάς του την καταδίκη δηλαδή από το ειδικό δικαστήριο ο ίδιος εμφανίστηκε αποφασισμένος να βγει στην επίθεση.

“Εγώ έφερα λεφτά στο δημόσιο ταμείο και αν χρειαστεί να στείλεις μήνυμα ότι πρέπει να ξανασυγκρουστείς θα το κάνεις”,

Ο Άγγελος Τόλκας επικεφαλής της καμπάνιας του Νίκου Παππα έδωσε το περίγραμμα της στρατηγικής σημειώνοντας ότι “δεν μπορούμε να πάμε σε σκληρές διπολικές αντιθέσεις που έδειξε η κοινωνία ότι δεν τις θέλει. Δεν χρειάζεται η λογική Ή εσείς ή εμείς”.

Με την Αχτσιόγλου Ακρίτα και Ματζουράνης

Εν τω μεταξύ χθες τάχθηκαν με την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου άλλα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ . Η βουλευτής Έλενα Ακρίτα που σε κείμενο της ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με την Έφη Αχτσιόγλου. Την οποία θα παρακολουθώ στενά και θα κρίνω σε κάθε βήμα της, από εδώ και εμπρός. Εννοείται αυτό. Αλλά με την Έφη. Ξεκάθαρα. Μπορεί να κάνω λάθος. Θα δείξει».

Ο Γιάννης Ματζουράνης σε ανάρτηση του ανέφερε ότι “με σεβασμό στα πρόσωπα και στις θέσεις όλων των υποψηφίων προέδρων πιστεύω ότι η Έφη Αχτσιόγλου μπορεί να σηματοδοτήσει καλύτερα το νέο ιστορικό κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία”.

Την στήριξη του στο πρόσωπο της Έφης Αχτσιόγλου έδωσε και ο Κώστας Ζαχαριάδης λέγοντας ότι “Τις περισσότερες πιθανότητες για να μπορέσουμε ξανά να γίνουμε μεγάλο κόμμα και κόμμα κυβερνητικό τις έχει η Έφη Αχτσιόγλου.”

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη του μίλησε για την απόφαση που πήρε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, λέγοντας ότι μετά από μια τέτοια ήττα και με τις εκλογές που έρχονται τις ευρωεκλογές του 2024, η κυρίαρχη άποψη ήταν ότι πρέπει να πας γρήγορα. «Αν θα αφήναμε τις διαδικασίες πίσω θα δούλευε σε βάρος μας», σημείωσε.

“Χρειάζεται ένα σοκ ηγεσίας να φανεί στον κόσμο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, ότι αυτό που θέλει η Νέα Δημοκρατία να ξεμπερδέψει και το σύστημα ιδεών ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ειδικού σκοπού για τα μνημόνια και τώρα δεν χρειάζεται”, αν το αφήναμε για πάρα πολύ καιρό, η κυρίαρχη άποψη ήταν ότι αυτό θα δούλευε εναντίον μας” ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις