Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμη «βράζουν» με τον Παύλο Πολάκη – Αποπροσανατόλισε από το θέμα της Σοφίας Νικολάου

ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμη «βράζουν» με τον Παύλο Πολάκη – Αποπροσανατόλισε από το θέμα της Σοφίας Νικολάου

Στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν έξαλλοι με τον Παύλο Πολάκη όχι μόνο γιατί με τα όσα έκανε ακύρωσε την ημέρα της ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων αλλά και γιατί πέρασε σε δεύτερη μοίρα το θέμα της Σοφίας Νικολάου και των απευθείας αναθέσεων για την περίοδο που ήταν γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Σοφία Νικολάου, σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ προς την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος η πολιτική των απευθείας αναθέσεων την περίοδο του κορονοϊού προκάλεσε «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, στο πόρισμα αναφέρεται ότι «εταιρείες που μόλις έχουν ιδρυθεί και χωρίς να έχουν ανάλογη πείρα πουλούν τα ίδια προϊόντα (μάσκες, rapid tests, γάντια κ.λπ.) στη ΓΓΑΠ ακόμη και τέσσερις φορές παραπάνω απ’ ό,τι σε άλλους φορείς του δημοσίου. Κάποιες εταιρείες εμφανίζονται να τροποποιούν το καταστατικό τους αφού πρώτα έχουν συνάψει σύμβαση με τη ΓΓΑΠ, καθώς καμία σχέση δεν είχαν με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που έπρεπε να παρέχουν».

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μιας εκ των αναθέσεων που δόθηκε σε εταιρεία την οποία ίδρυσε ημέρα Κυριακή υπάλληλος… γυμναστηρίου.

Η σχετική έρευνα που διεξήχθη μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει τον Μάιο του 2021 κατά της Σοφίας Νικολάου οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, Χρήστος Σπίρτζης και Θεόφιλος Ξανθόπουλος, περιπλέκει ακόμα τα πράγματα.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση στο αφήγημα τους σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις, αφού όπως λένε μετά την υπόθεση Πάτση, τώρα έρχεται να προστεθεί και το θέμα της Σοφίας Νικολάου, η οποία μάλιστα είχε κυβερνητική θέση.

«Και με τη βούλα του ΣΔΟΕ πλέον επιβεβαιώνεται το πλιάτσικο της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο δημόσιο χρήμα. Το πόρισμα του ΣΔΟΕ, για τις απευθείας αναθέσεις της άλλοτε γενικής γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής και πλέον υποψήφιας βουλευτή της ΝΔ στην Εύβοια, Σοφίας Νικολάου, κάνει λόγο για ζημιά 2 εκ. ευρώ του δημοσίου κατά την περίοδο Μάρτιος 2020 – Μάρτιος 2021» λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν:

«Την ώρα δηλαδή που η ελληνική κοινωνία βίωνε την υγειονομική τραγωδία της πανδημίας, κάποιοι έβρισκαν την ευκαιρία για “χρυσές δουλειές” σε βάρος των φορολογουμένων και υπέρ κάποιων ημέτερων, με προμήθειες υγειονομικού υλικού ακόμη και από γυμναστήρια και μίνι μάρκετ.

Με τις απευθείας αναθέσεις και τους κλειστούς διαγωνισμούς να αγγίζουν πλέον τα 9 δισ. ευρώ, μετά και το πόρισμα του ΣΔΟΕ, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Οφείλει άμεσα να αποπέμψει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ την κυρία Νικολάου, την οποία ο ίδιος είχε παρουσιάσει περιχαρής πριν μερικούς μήνες».

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από αυτό το ζήτημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναγκάστηκε να αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο της συμμετοχής της κ. Νικολάου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις