Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Αν δεν δώσει εξηγήσεις ο Διαματάρης, να τον διώξει ο Μητσοτάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Αν δεν δώσει εξηγήσεις ο Διαματάρης, να τον διώξει ο Μητσοτάκης

Τα όσα γράφονται σχετικά με τις σπουδές του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη στο πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ έφεραν σκληρή ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ζητά από τον ίδιο τον υφυπουργό εξηγήσεις και από τον πρωθυπουργό να τον διώξει, αν δεν τις δώσει.

«Όχι άλλη fake αριστεία κ. Μητσοτάκη» είναι ο “τίτλος” της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Αντώνη Διαματάρη, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, δεν έχει μεταπτυχιακό από το πανεπιστήμιο Columbia αλλά είχε απλά κάνει εγγραφή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

«Ο κ. Διαματάρης οφείλει άμεσα να προχωρήσει στις αναγκαίες εξηγήσεις», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον υφυπουργό Εξωτερικών «να δημοσιοποιήσει τον μεταπτυχιακό τίτλο που αναφέρει στο βιογραφικό του σημείωμα».

Αν δεν το κάνει, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «όχι μόνο πρέπει να τον απομακρύνει άμεσα, αλλά και να απολογηθεί στους πολίτες για την επιλογή του να τον τοποθετήσει».

«Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη fake αριστεία, ρουσφέτια και ψηφοθηρικές δοσοληψίες από την κυβέρνηση της ΝΔ», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Όλη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Όχι άλλη fake αριστεία κ. Μητσοτάκη

Σειρά δημοσιευμάτων στον ομογενειακό Τύπο στις ΗΠΑ παρουσιάζουν στοιχεία που αμφισβητούν το βιογραφικό του υφυπουργού Εξωτερικών Αντ. Διαματάρη.

Συγκεκριμένα, ενώ ο κ. Διαματάρης δηλώνει στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το πανεπιστήμιο Columbia, τα δημοσιεύματα αναφέρουν, επικαλούμενα στοιχεία από το ίδιο το πανεπιστήμιο, πως ο κ. Διαματάρης δεν αποφοίτησε ποτέ, αλλά απλώς εγγράφηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα!

Ο κ. Διαματάρης οφείλει άμεσα να προχωρήσει στις αναγκαίες εξηγήσεις. Οφείλει δηλαδή να δημοσιοποιήσει τον μεταπτυχιακό τίτλο που αναφέρει στο βιογραφικό του σημείωμα.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, όχι μόνο πρέπει να τον απομακρύνει άμεσα, αλλά και να απολογηθεί στους πολίτες για την επιλογή του να τον τοποθετήσει. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη fake αριστεία, ρουσφέτια και ψηφοθηρικές δοσοληψίες από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις