Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακατατάξεις από τη διαδικασία εκλογής προέδρου – Οι αντιδράσεις Πολάκη για Αχτσιόγλου και η νέα τάση της ΡΕΝΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακατατάξεις από τη διαδικασία εκλογής προέδρου – Οι αντιδράσεις Πολάκη για Αχτσιόγλου και η νέα τάση της ΡΕΝΕ

Οι εσωκομματικές διεργασίες στο ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του νέου προέδρου έχουν φέρει αναταραχή και ανακατατάξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Εφη Αχτσιόγλου που από πολλούς θεωρείτε φαβορί αυτής της εκλογικής διαδικασίας βρίσκεται αντιμέτωπη με αρκετούς από τους συντρόφους της στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θεωρούν ότι στην περίπτωση που εκλεγεί η πρώην υπουργός θα βρεθούν έξω από τα κέντρα εξουσίας.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης εμφανίστηκε χθες να αντιδρά για την θέση που εξέφρασε η Εφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξη της λέγοντας ότι «μπορεί να οικοδομηθεί μία σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης . Να μην τους αδικούμε τους δημοσιογράφους και θεωρώ ότι οι δημοσιογράφοι δεν θα πρέπει να μας αδικούν».

«Σοβαρά τώρα;» ανέφερε ο Παύλος Πολάκης επιτιθέμενος εναντίον της Εφης Αχτσιόγλου, ενώ στα social media ξεκίνησε ένας εμφύλιος, με άλλους να υπερασπίζονται την υποψήφια πρόεδρο λέγοντας ότι το ίδιο είπε και ο Νίκος Παππάς- σε άλλη συνέντευξη- και άλλοι να συντάσσονται με την άποψη Πολάκη.

Νέα τάση από την ΡΕΝΕ;

Εν τω μεταξύ οι πληροφορίες λένε ότι παρασκηνιακά στελέχη της τάσης ΡΕΝΕ ετοιμάζονται να δημιουργήσουν μία νέα τάση στην οποία θα συμμετέχουν η πρώην Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου ο Παναγιώτης Ρήγας και ο Αντώνης Κωτσακάς.

Όπως λένε στελέχη της Κουμουνδούρου η Ρένα Δούρου έχει πολλούς λόγους να βρεθεί απέναντι στην Έφη Αχτσιόγλου καθώς είναι συνυποψήφια στην Δυτική Αττική, ενώ ο Παναγιώτης Ρήγας βρίσκεται στα μαχαίρια με τον σύντροφο της υποψήφιας προέδρου, Δημήτρη Τζανακόπουλο, από το βράδυ των εκλογών και μετά το ακραίο επεισόδιο που δημιουργήθηκε ανάμεσα τους.

Σενάρια για τον Φάμελλο

Το σενάριο αυτό θέλει τα στελέχη αυτά να προκρίνουν τον Σωκράτη Φάμελλο για αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι δύο από τους τρεις προέρχονται από την ΡΕΝΕ στην οποία βρίσκεται και ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος εσωκομματικός προσανατολισμός τους οφείλεται στο γεγονός ότι ο Διονύσης Τεμπονέρας δεν επιθυμεί να προχωρήσει στην διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς τα σενάρια τον θέλουν να ενδιαφέρεται για την θέση του Γενικού Γραμματέα της Κουμουνδούρου.

Έτσι λέγεται ότι τα στελέχη αυτά έχουν αποφασίσει να πιέσουν τον Σωκράτη Φάμελλο προκειμένου να μπει στην διεκδίκηση της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεδομένου ότι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις από την παρουσία του στην Βουλή μέχρι τώρα.

Πηγές έλεγαν μάλιστα ότι και ο ίδιος εμφανιζόταν να το συζητάει καθώς όσοι του το πρότειναν του έβαζαν ως δέλεαρ το γεγονός ότι θα μπορούσε να ηγηθεί της προεδρικής ομάδας. Κάποιοι μάλιστα υποστήριζαν ότι εάν ο Σωκράτης Φάμελλος αποδεχόταν να μπει σε αυτή την μάχη θα μπορούσε να φέρει την απόσυρση του Νίκου Παππά από την κούρσα της διαδοχής.

Ο Σωκράτη ς Φάμελλος έκλεισε ωστόσο προσωρινά το θέμα της διεκδίκησης της αρχηγίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξη του ανέφερε πως είναι πολύ μεγάλη η τιμή αλλά και η ευθύνη του ρόλου του ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε μια δύσκολη στιγμή και πρόσθεσε: «για ένα ευρωπαϊκό και οικολογικό κόμμα που έχουμε ανάγκη στη χώρα μας, είναι πολύ σημαντικό μέσα από το ρόλο του Προέδρου της ΚΟ να υπηρετήσω τη σοβαρότητα και την ενιαία έκφρασή μας. Υπηρετώ αυτή τη θέση, ιδιαίτερα τώρα που υπάρχει τόσο πυκνό κοινοβουλευτικό έργο, και δεν σκέφτομαι καμία προσωπική εμπλοκή. Αυτή τη στιγμή πρέπει να υπηρετούμε το ενιαίο κόμμα αλλά και τις διεργασίες για την εκλογή νέας πολιτικής ηγεσίας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις