Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακούφιση για την αποχώρηση Κασσελάκη, ανησυχία για τις ανεξαρτητοποιήσεις

Ανακουφισμένα εμφανίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ώρες μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να αποχωρήσει απο το κόμμα για να φτιάξει δικό του πολιτικό φορέα.

Ωστόσο υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τις ανεξαρτητοποίησης των βουλευτών που μέχρι τώρα έχουν φτάσει τους τέσσερις (Πέτρος Παππάς, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Ραλλία Χρηστίδου και Κυριακή Μάλαμα). Στον χώρο που γίνεται στο συνέδριο και που είναι γεμάτο απο στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι εργασίες του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, συνεχίστηκαν κανονικά. Το απόγευμα θα μιλήσουν οι υποψήφιοι πρόεδροι (Σωκράτης Φάμελλος, Παύλος Πολάκης, Απόστολος Γκλέτσος και Νικόλας Φαραντούρης).

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όσοι σκέφτονται να φύγουν, να ευχαριστήσουν τον Τσίπρα και να παραδώσουν τις έδρες…, τέρμα η πλάκα. Η λέξη σύντροφος έχει αξία και αξιοπρέπεια. Τουλάχιστον φύγετε με αξιοπρέπεια», συμπλήρωσε.

Αλεξιάδης: Θέλουμε πρόεδρο όχι ηγεμόνα ή πρίγκηπα

Σε ότι αφορά το αίσθημα ανακούφισης λόγω της αποχώρησης Κασσελάκης, χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος είπε ότι από χθες του βράδυ του έχει «κολλήσει ένα τραγουδάκι», το «Απαλλάχτηκα από εσένα απαλλάχτηκα» και μάλιστα «σε εκτέλεση Μενιδιάτη, με τη βαριά φωνή».

Επίσης, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης επισήμανε ότι χθεσινή μέρα του Συνεδρίου ανέδειξε τα οργανωτικά χάλια του ΣΥΡΙΖΑ, με τόσο κόσμο έξω να περιμένει και τόσο λίγο κόσμο μέσα, κάτι που είναι ευθύνη όλων. Απευθυνόμενος, δε, προς τους τέσσερις υποψηφίους προέδρους, τόνισε: «Εκλέγουμε πρόεδρο, δεν εκλέγουμε ηγεμόνα ούτε πρίγκηπα. Λάθη κάναμε με τον Αλέξη και είχαμε λόγους που τα κάναμε. Λάθη κάναμε και με τον Στέφανο και δεν είχαμε λόγους».

Βασιλειάδης: Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες

«Έχουμε μπροστά μας μια δυσκολη περίοδο. Οι 11 μήνες άφησαν μια μεγάλη πληγή», είπε ο Γιώργος Βασιλειάδης, υπογραμμίζοντας ότι «το πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ο Στέφανος Κασσελάκης, ήταν ότι χάσαμε το νήμα να κουβεντιάζουμε πολιτικά».

Επίσης, έκανε λόγο για θολό μήνυμα εκπροσώπησης του κόμματος, σημειώνοντας την ανάγκη τονισμού του μηνύματος για «ανατροπή του νεοφιλελεύθερου μοντέλου» και όχι διαχείρισης.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην ανάγκη οργανωτικής ανασυγκρότησης, λέγοντας: «Να χτίσουμε πάνω στις δομές. Οι επόμενες μέρες και εβδομάδες είναι κρίσιμες και πρέπει να αρχίσουμε με την πολιτικοποίηση της διαδικασίας εκλογής προέδρου», κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Live: Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη στη Βουλή για τις υποκλοπές: «Εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη όσο την εμπιστευόσασταν εσείς επί πρωθυπουργίας Τσίπρα»
Λίγες ώρες μετά τη δικαστική απόφαση για τις υποκλοπές είναι σχεδόν βέβαιο ότι η συζήτηση ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Νίκο Ανδρουλάκη θα επικεντρωθεί στην υπόθεση των υποκλοπών
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης
Επιστολή προς την Bundestag για τη διατήρηση της Ελληνικής Υπηρεσίας της Deutsche Welle - «62 χρόνια ανεξάρτητης δημοσιογραφίας»
Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου και Φίλιππος Φόρτωμας, ο Κύπριος βουλευτής Χάρης Γεωργιάδης και ο Marian Wendt, επικεφαλής του Ιδρύματος Konrad-Adenauer για την Ελλάδα και Κύπρο
Το λογότυπο της Deutsche Welle έξω από τα κεντρικά γραφεία της στο Βερολίνο
Κώστας Μπακογιάννης σε Χάρη Δούκα: «Έλεος πια με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, επιστρέψτε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του δημάρχου Αθηναίων»
Ο επικεφαλής της παράταξης Αθήνα Ψηλά υποστηρίζει ότι το παρατηρητήριο καθημερινότητας καταγράφει καθημερινά αυτά που η δημοτική αρχή αρνείται να ακούσει
Κώστας Μπακογιάννης 6
Εξώδικο του Γρηγόρη Δημητριάδη στον Αλέξη Τσίπρα για την ανάρτησή του, μετά τη δικαστική απόφαση για τις υποκλοπές
«Αναμένω από αύριο τις αγωγές και τις μηνύσεις τους. Δεν πρόκειται όμως επουδενί να σιωπήσω» γράφει μεταξύ άλλων σε νεότερη ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας 16