Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακούφιση για την αποχώρηση Κασσελάκη, ανησυχία για τις ανεξαρτητοποιήσεις

Ανακουφισμένα εμφανίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ώρες μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να αποχωρήσει απο το κόμμα για να φτιάξει δικό του πολιτικό φορέα.

Ωστόσο υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τις ανεξαρτητοποίησης των βουλευτών που μέχρι τώρα έχουν φτάσει τους τέσσερις (Πέτρος Παππάς, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Ραλλία Χρηστίδου και Κυριακή Μάλαμα). Στον χώρο που γίνεται στο συνέδριο και που είναι γεμάτο απο στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι εργασίες του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, συνεχίστηκαν κανονικά. Το απόγευμα θα μιλήσουν οι υποψήφιοι πρόεδροι (Σωκράτης Φάμελλος, Παύλος Πολάκης, Απόστολος Γκλέτσος και Νικόλας Φαραντούρης).

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όσοι σκέφτονται να φύγουν, να ευχαριστήσουν τον Τσίπρα και να παραδώσουν τις έδρες…, τέρμα η πλάκα. Η λέξη σύντροφος έχει αξία και αξιοπρέπεια. Τουλάχιστον φύγετε με αξιοπρέπεια», συμπλήρωσε.

Αλεξιάδης: Θέλουμε πρόεδρο όχι ηγεμόνα ή πρίγκηπα

Σε ότι αφορά το αίσθημα ανακούφισης λόγω της αποχώρησης Κασσελάκης, χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος είπε ότι από χθες του βράδυ του έχει «κολλήσει ένα τραγουδάκι», το «Απαλλάχτηκα από εσένα απαλλάχτηκα» και μάλιστα «σε εκτέλεση Μενιδιάτη, με τη βαριά φωνή».

Επίσης, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης επισήμανε ότι χθεσινή μέρα του Συνεδρίου ανέδειξε τα οργανωτικά χάλια του ΣΥΡΙΖΑ, με τόσο κόσμο έξω να περιμένει και τόσο λίγο κόσμο μέσα, κάτι που είναι ευθύνη όλων. Απευθυνόμενος, δε, προς τους τέσσερις υποψηφίους προέδρους, τόνισε: «Εκλέγουμε πρόεδρο, δεν εκλέγουμε ηγεμόνα ούτε πρίγκηπα. Λάθη κάναμε με τον Αλέξη και είχαμε λόγους που τα κάναμε. Λάθη κάναμε και με τον Στέφανο και δεν είχαμε λόγους».

Βασιλειάδης: Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες

«Έχουμε μπροστά μας μια δυσκολη περίοδο. Οι 11 μήνες άφησαν μια μεγάλη πληγή», είπε ο Γιώργος Βασιλειάδης, υπογραμμίζοντας ότι «το πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ο Στέφανος Κασσελάκης, ήταν ότι χάσαμε το νήμα να κουβεντιάζουμε πολιτικά».

Επίσης, έκανε λόγο για θολό μήνυμα εκπροσώπησης του κόμματος, σημειώνοντας την ανάγκη τονισμού του μηνύματος για «ανατροπή του νεοφιλελεύθερου μοντέλου» και όχι διαχείρισης.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην ανάγκη οργανωτικής ανασυγκρότησης, λέγοντας: «Να χτίσουμε πάνω στις δομές. Οι επόμενες μέρες και εβδομάδες είναι κρίσιμες και πρέπει να αρχίσουμε με την πολιτικοποίηση της διαδικασίας εκλογής προέδρου», κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ατζέντα του ραντεβού Μητσοτάκη και Ερντογάν στην Άγκυρα στις 11 Φεβρουαρίου – Υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, Ιράν και Ουκρανία
Στο παρά πέντε της συνάντησης κορυφής, η Άγκυρα έσπευσε να επαναφέρει στο προσκήνιο τις αναθεωρητικές «κορώνες» της για το Αιγαίο σε σχέση με το δικαίωμα της Αθήνας για επέκταση στα δώδεκα μίλια
Από τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 23 Σεπτεμβρίου 2024 12
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μέσα στον Μάρτιο η τελική εισήγηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση – Μηδενική ανοχή στα κυκλώματα των διακινητών
Στη Συνταγματική Αναθεώρηση και στην τραγωδία στη Χίο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυριακάτικη...
Κυριάκος Μητσοτάκης 73
Ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει την αλλαγή ονόματος του Κινήματος Δημοκρατίας σε Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο
«Ήρθε η ώρα για ένα άλμα που θα μετατρέψει την πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Γκάζι σε μια νέα δημοκρατική παράταξη, αντάξια των ευρωπαϊκών προτύπων» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης
31